Unde să căutăm soluția potrivită?

Întrebare: Toată viața noastră constă în luarea de decizii despre noi înșine, familie, muncă și unele sarcini globale.

Mulți oameni celebri și-au exprimat gândurile cu privire la această chestiune. De exemplu, scriitorul roman Publilius Syrus (în jurul anului 100 î.Hr.) a scris: „Trebuie să dăm o deliberare îndelungată la ceea ce trebuie decis o dată pentru totdeauna”, care a fost popularizat pentru „ Discutați des, decideți o dată”.

Mihail Saltykov-Șchedrin a scris: „Cu o discuție deschisă, nu numai greșelile, ci chiar absurditățile sunt ușor eliminate”.

Iar lui Albert Einstein i se atribuie faptul că a spus: „Nu ne putem rezolva problemele cu același nivel de gândire care le-a creat”.

Ce înseamnă să iei o decizie? Ce fel de proces este din punctul tău de vedere?

Răspuns: Una este dacă există o soluție sau chiar mai multe și trebuie să accept una dintre ele. Iar dacă nu există nici o soluție, atunci apare o problemă. Trebuie să o găsesc. Să presupunem că am mai multe opțiuni personale și o caut pe cea mai corectă, mai rentabilă, etc. Acest lucru ridică multe semne de întrebare. Trebuie să investighez după ce parametri este mai bine să aleg: rentabilitate, viteză de execuție, fiabilitate și așa mai departe.

Întrebare: Soluția corectă este întotdeauna evidentă sau ar trebui ascunsă?

Răspuns: Soluția corectă se află întotdeauna la gradul următor. O persoană trebuie să se ridice mai presus de sine până la gradul următor pentru a găsi soluția corectă.

Din „ Management Skills” de la KabTV 11.06.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed