Unde se ascunde adevărata viață?

712.03Întrebare: Ce este viața conform Cabala? Ce ne dă sentimentul că suntem în viață?

Răspuns: Conform Cabala, volumul universului în care ne simțim astăzi și îl numim lumea noastră este o parte foarte mică a întregului univers.

Rămânem în el un anumit timp, experimentăm diverse evenimente pentru a acumula unele informații speciale, apoi ieșim din această stare pentru a intra într-una superioară și pentru a începe să simțim întregul volum al universului în adevărata sa formă, nu lumea noastră, ci universalul, ceea ce se numește lumea superioară, care o include pe a noastră.

Prin urmare în Cabala, despre existența noastră în raport cu acest întreg volum se discută ca despre un vis, ca despre o senzație mică, deloc evidentă, a vieții reale. Viața reală este complet diferită de ceea ce simțim astăzi.

În practică, trăim doar existența noastră animală pentru că tot ceea ce facem este să ne servim corpul animal, astfel încât să se simtă bine și confortabil. Încercăm să îi oferim toate plăcerile pe care vrea să le absoarbă și să facem totul cât mai confortabil pentru el.

Imaginează-ți că animalul tău iubit locuiește lângă tine și ai grijă de el tot timpul; aceasta este în principiu viața noastră. La fel ca animalele, ne dorim să avem copii, vrem ca ei să se simtă bine, ne străduim să le asigurăm viitorul. La animale, acest lucru se manifestă foarte clar la nivel instinctiv. Preocuparea lor pentru ei înșiși și pentru generația viitoare este principalul lucru, pe lângă elementele esențiale pentru existență, cum ar fi hrana și adăpostul.

Deci în acest sens, suntem animale în lumea noastră în raport cu lumea superioară, unde suntem numiți „om”.

Din KabTV “Prim-plan. Misterul Sfinxului” 2/5/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: