Unde se duce sufletul dupa moarte?

Intrebare: Unde se duce sufletul unei persoane dupa ce aceasta moare?

Raspuns: Dupa moarte, sufletul nu se duce nicaieri pentru ca nu se gaseste intr-o persoana!

Intrebare: Dar oamenii spun mereu, “sufletul doare”.

Raspuns: In general, ceea ce spun cand spun asta  este ca incepe sa ii roada durerea si dorul.

Daca la ce te referi este psihologia si starile psihologice dintr-o persoana, acestea se completeaza cu corpul nostru, iar cand corpul moare, starile dispar. Dar in principiu, esta vorba despre tranzitia de la un tip de materie la alt tip conform legilor de conservare a energiei si anume entropia. Nimic nu dispare nicaieri. Doar trece simplu dintr-o forma in alta.

La fel este si cu persoana. Daca o anumita schimbare interna apare intr-o persoana in timp ce exista in lumea aceasta, atunci incepe sa simta ca exista in alta stare, in alta dimensiune. Aceasta este numita “miscarea dintr-o lume in alta”, dar doar Intelepciunea Cabalei face posbila aceasta trecere.

Este obisnuit sa gandesti ca atunci cand o persoana moare, sufletul sau dispare undeva. Totusi, acela nu este un suflet, ci o forta vitala care ne animeaza corpul care ramane sa existe in forma spirituala, intr-o forma numita Reshimo (Amintiri). Dupa asta, se imbraca in alt corp fizic care se dezvolta conform amintirilor date.

Acest parametru spiritual determina caracteristicile corpului deoarece corpul trebuie sa-si vada misiunea, care rebuie sa fie complet compatibila cu sufletul si acele nivele de dezvoltare prin care trebuie sa se miste. Fiecare dintre noi are un Reshimo, nu doar oamenii, ci toate creaturile: mineral, vegetal si animal. Asadar, totul din toate sunt amintiri.

Din acest punct al inregistrarii informatiei spirituale, o stare spirituala, un suflet poate fie evolua sau nu. Depinde de persoana, cum realizeaza insasi asta.

Dar corpul nostru nu este considerat sa existe independent. Nu poseda valori cu exceptia ca trebuie sa acompanieze si sa sa ajute la dezvoltarea sufletului.

Din lectia de Cabala in limba rusa din 09.06.2016

 

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: