Unde voi merge după moarte?

Întrebare: Ce spune Cabala, există rai sau iad după moarte? Dacă este așa, aveți intenția de a ajunge acolo după moartea fizică, corporală?

Răspuns: Iadul este o stare, atunci când o persoană ridicată spiritual cade în egoism. Acesta se numește iad. O persoană arde în rușine, din cauza egoismului său. Aceasta este focul iadului și al pedepsei.

Și când, dimpotrivă, se ridică la atributul de iubire și dăruire, simte că este deasupra acestei lumi. Trăiește starea de eternitate, perfecțiune, și infinit. Această stare se numește paradis, rai.

Simțim aceste două stări, rai sau iad, în timpul ascensiuni spirituale sau coborârii înapoi în această lume. Numai Cabaliștii sunt capabili să simtă ambele stări. Ele nu sunt deloc legate de viața corporală sau de moarte.

Corpurile noastre sunt doar animale care ne sunt date pentru a servi ca bază pentru existența noastră fizică. Pe baza acestui cadru, este posibilă avansarea noastră spirituală.

Înțelepciunea Cabala vorbește numai despre dezvoltarea noastră spirituală. Dacă nu vom avansa spiritual în timpul vieții noastre, vom muri ca orice alt animal și aceasta este tot pentru noi.

Nu există nici o tință de a avea ceva după moartea noastră trupească. După moarte nu se schimbă nimic. Dar este posibil să atingem lumea superioară în timpul vieții noastre.

Scopul Cabalei este de a realiza simțuri pentru cer în timpul vieții noastre actuale. Și, existența noastră animală nu este un obstacol. Cu alte cuvinte, corpul poate muri, dar noi suntem deja în lumea superioară. Aceasta este exact ceea ce trebuie făcut: să dezvoltăm sufletul nostru.

Fiecăruia dintre noi îi este dat un organism animal în acest domeniu material. În același timp, avem un punct, embrionul sufletului. Dacă vom dezvolta acest embrion, vom începe să simțim viața spirituală prin el. Apoi, moartea trupului nostru nu mai contează! Începem detectarea următorului nivel din univers în dimensiunea următoare.

În același timp, dacă nu se dezvoltă punctul din inimă, nimic nu se va întâmpla după moartea noastră fizică. Punctul din inimă, embrionul sufletului, va fi născut din nou într-un corp nou animal, oferindu-ne astfel o altă șansă de a avansa cu ajutorul Cabalei.

Din Lecția de Cabala în limba rusă 9/27/15

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: