Undeva, departe

Antisemitismul continuă să crească în lume. Acum ceva vreme, în California, în timpul rugăciunii de la sfârșitul Paștelui, un atac terorist a avut loc într-o sinagogă, rezultând o persoană ucisă și alte câteva rănite. Totuși, asta încă nu reușește să-i facă pe oameni să asculte. Se pare că acest lucru nu ȋi privește; la urma urmei, se întâmplă „undeva, acolo, departe”. Asta arată cât de mult ne împietrește Creatorul inima, astfel încât o persoană este indiferentă chiar și la astfel de incidente. Cu doar șase luni în urmă, o tragedie similară a avut loc într-o sinagogă din Pittsburgh, dar toată lumea a uitat deja de ea.

Prin urmare, poporul evreu este numit „popor cu gât înțepenit”. O persoană nu răspunde acestor avertismente, gândindu-se că acest lucru s-a întâmplat pe o stradă din apropiere și nu i se poate întâmpla ei. Uităm ce s-a întâmplat ieri, să nu mai vorbim de acum câteva luni și nu observăm că tensiunea crește. Să fii înțepenit înseamnă să primești o lovitură, să te trezești pentru o clipă și apoi să uiți totul, ca și cum nu s-ar fi întâmplat niciodată.

Problema este că nu există o senzație acumulată de durere, îndreptându-se către un punct în care o persoană va fi forțată să răspundă. Totul dispare ca „apa în nisip”.

Cel mai important este să înțelegem că acest lucru nu este un eveniment aleator, ci unul natural, care decurge din temelia creației. Acest proces va continua și nu se va termina decât dacă vom începe să facem ceva în acest sens. Kabbalah explică acest fenomen pe o bază științifică și a avertizat despre acest pericol de acum mulți ani, în timp ce toată lumea râdea despre o astfel de posibilitate. Acum nu mai este o chestiune de râs și, totuși, nimeni nu vrea să asculte Cabaliștii. Va veni timpul când oamenii nu vor mai avea de ales și vor trebui să asculte.

Indiferent de cât de închistat a fost poporul Israel, Creatorul l-a condus, totuși, din Egipt, lovindu-l și făcându-l să sufere. În timpul nostru s-ar putea să fie la fel. Cabaliștii continuă să avertizeze, dar ei nu cred, așa cum odată, nu l-au crezut nici pe Moise.

Este foarte simbolic faptul că, în doar câteva zile, lumea va marca Ziua Memoriei Holocaustului, iar același Holocaust se poate întoarce … Fie evreii se vor uni, fie va fi foarte rău. Unitatea este o soluție nu numai pentru antisemitism, ci și pentru corectarea generală a lumii, corectarea umanității, pentru criza globală tot mai mare și un nou război mondial care se poate produce și despre care se vorbește deja în mod deschis (Minutul 00:20).
Din partea a 2-a a Lectiei zilnice de Kabbalah 4/28/19, Diseminarea Înțelepciunii Cabalei

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed