Unica bucurie

Întrebare: Care este diferenţa între bucuria în Tora și bucuria pe care o simţim în această lume?

Răspuns: Este imposibil să le comparăm. Prima, bucuria corporală, este temporară şi nu veşnică, este limitată de vasul dorinţei. Este atât de mică, ca și cum aţi fost blocați  în închisoare, în carceră şi v-ați bucura la o bucată de pâine şi la apa care vi s-a oferit.Este imposibil de a compara placerile acestei lumi cu cele din lumea spirituală, deoarece acestea sunt îndeplinite în diferite feluri. Cea mai reală si onestă bucurie în această lume este bucuria unui copil care se agaţă de mama sa, să simtă căldura ei şi să beneficieze de o plăcere fizică şi emoţională. În braţele ei, simte că este în cer, respiră parfumul ei, suge laptele ei, o aderarea totala la superior.

Nu există un sentiment mai bun, mai minunat, decât acest sentiment în lumea noastră. Altfel, un copil nu ar putea să crească. Dar este imposibil de a compara această plăcere cu plăcerea spirituală. Lumea noastra este fictivă şi temporară. Putem compara doar concepte care sunt legate într-un fel, care au o formulă comună, ca şi matematica sau fizica.

Trebuie să existe legături între ele, astfel încât poate fi verificat şi măsurată în comparaţie cu standardul. Aici, cu toate acestea, nu este nimic pe care putem să îl măsurăm.

Din partea 1 a Cabalei zilnic Lecţia 20/5/14, scrierile lui Rabasch

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: