Unicitatea forței care ne operează, Partea 6

La răscrucea lumilor exterioare și interioare

Întrebare:  Cine sunt „eu” în ceea ce privește Creatorul? Dacă El este intern, El este extern și nu există nimeni în afară de El, astfel, există acolo un „Eu”?

Răspuns:  Aceasta se numește partea de mijloc a Sefirei Tiferet. În exterior, totul vine de la Creator, în interiorul meu totul vine de asemenea  de la Creator și am acest așa-numit punct de mijloc, care nu este în exterior și nici în interior, ci la răscruce, la intersecția lumilor mele exterioare și interioare. Acest punct este punctul meu personal. Nu se aplică nici Creatorului exterior, nici celui interior. Trebuie să descopăr acest punct în interior și să înaintez.

În timp ce mă aflu în acest punct sau în exteriorul lui, încep să acționez ca și cum Creatorul îmi umple lumile exterioare și interioare, în întregime, în timp ce mă angajez în toate acțiunile mele externe și interne, în subconștientul meu și în orice altceva. Realizând acest lucru, am ajuns într-o stare în care nu există cu adevărat nimeni în afară de El și acesta este sensul și sfârșitul corectăriii mele.

Din KabTV “Fundamentele Cabalei” 11/24/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed