Unicitatea metodei lui Ari

208Comentariu: Baal HaSulam scrie că uicitatea limbii lui Ari este că cuvintele sale nu pot fi materializate. La urma urmei, când citesc o poveste din Tora de exemplu, încep să-mi imaginez oameni, animale, niște războaie și evenimente pentru că Tora este scrisă în limbajul ramurilor.

Și când citesc despre Keter, Hochma și Bina și despre un fel de interacțiune între ele, nu am nicio asociere și astfel nu le materializez.

Răspunsul meu: Da, este foarte important! În niciun caz nu trebuie să presupunem că Tora vorbește despre lumea noastră! Vorbește doar despre lumea interioară a omului. Și prin urmare, este imperativ să transferăm tot ceea ce citim în ea, în noi și să nu ne imaginăm că vedem lumea noastră și tot ce se întâmplă în ea ca într-o piesă de teatru.

Astfel, unicitatea metodei lui Ari, în comparație cu metoda care a existat de mii de ani înaintea lui, este în primul rând limbajul în sine, care nu ne permite să concretizăm tot ce este scris.

Și în al doilea rând, este metoda în sine, în care atragi asupra ta lumina, care construiește un ecran în tine și îți permite să explorezi în mod obiectiv lumea superioară.

KabTV “Stări Spirituale” 8/2/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: