Unicitatea Sistemului Integrat

Intrebare: Atunci cand ma intalnesc cu legea garantiei reciproce si o vad in actiune, incep imediat sa ma uit ca ceilalti sa nu gaureasca barca si, pur si simplu din egoism, le spun ca nu ar trebui sa faca asta.

Raspuns: Eu actionez diferit, printr-o abordare corecta si altruista. Imi spun: „Toti sunt perfecti, pot avea incredere in ei. Trebuie doar sa ma observ pe mine astfel incat sa ma alatur lor.”

Daca ma comport corect in intreaga schema, ea va fi corecta. Este reversul aceleiasi legi, in care fiecare este responsabil pentru ceilalti. Daca, in timp ce ma aflu in acest sistem, ma comport corect, eu oblig astfel intregul sistem sa faca la fel. Daca cineva incalca legea, intregul sistem va suferi.

Ingineria ne ofera multe exemple de sisteme, iar printre ele unul inegrat. Exista un sistem discret, care are un inceput si un sfarsit bine determinate, in care fiecare parte comunica cu celelalte prin impulsuri. Si mai exista un sistem care se trezeste de laun semnal pe care il primeste, apoi se linisteste, ajunge intr-o stare de echilibru si numai dupa asta poate fi masurat rezultatul ca solutie la o problema. Acesta este asa numitul sistem – integrat, sistemul analog.

Intr-un asemenea sistem are loc o tulburare si apoi in mod natural o mediere. Nu veti putea observa nici un rezultat pana cand nu se linisteste totul si nu ajunge la un numitor comun, la o solutie.

La inceput cand dati un semnal, aduceti sistemul egoist intr-o stare de tulburare. Apoi are loc corectia: Treptat, are loc o echilibrare a tuturor partilor sistemului, iar acesta se linisteste. Apoi masurati potentialul care rezulta din conectare. Daca vorbim despre societatea umana, atunci rezultatul este acceptat de fiecare in mod uniform, egal si usor; fiecare incearca sa isi inalte starea pentru ca asa este cel mai bine pentru toti.

Din “Lectii despre Noua Lume” 8, 12/15/11

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: