Unitatea ca un vas

Întrebare: În diseminarea noastră, putem descrie Creatorul ca pe o forţă de unificare, folosind ca exemplu unitatea dintre organelor corpului uman ?

Răspuns: Nu, unificarea este un mijloc, nu un sfârşit. Toate organele corpului sunt solidare, lucrează în armonie, se completează unul pe altul şi fiecare se anulează pe sine pentru a se uni şi deservi pe celelalte.

Ca rezultat, corpul devine un sistem integral şi trezeşte o forţă specială, care aparţine unei dimensiuni mai înalte, forţa vieţii. Nu este o simplă existenţă materială, la nivelul viu, ci o stare înaltă de existenţă, realizarea integrităţii organismului şi a scopului.

De unde vine asta? Iniţial, prin cele patru faze ale Luminii Directe, totul descinde de la faza iniţială până la a patra fază. Apoi, prin realizarea unităţii, a patra fază ascede la forţa care a creat acest întreg de la început, iar acum ea se întoarce la faza iniţială.

Aceasta este o lege universală. Completând un nivel inferior, începi startul pentru următorul. De aceea, noi când ne unim obţinem o forţă înaltă. Întregul este vasul, iar forţa pe care noi o revelăm este Creatorul.

Din partea a patra a Lecţiei zilnice de Cabala 5/3/2011 „Importanţa diseminării Cabalei”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: