Unitatea care va gasi raspuns in toate lumile

Intrebare:  Care este diferenta dintre unitatea nostra cu grupul, cu intreaga umanitate  si cu natura?

Raspuns: Faptul este ca oricine care ce incepe sa se angajeze in munca spirituala va deveni tot mai individualist. Grupul, de asemenea, devine mai aspru, clar definit in sine insusi; totul este amestecat si in fierbere in interiorul lui. Grupul are dificultati in fuziunea unora cu ceilalti.

Cand acest amestec incepe sa se conecteze, in mod special pe parcursul conventiilor, ofera o fenomenala forta spirituala, pentru ca, in acele cateva zile, fiecare fuzioneaza cu ceilalti impreuna, in acelasi material, in acelasi avant, in aceleasi cantece, in fiecare program zilnic. Aceasta afecteaza pe toata lumea si elibereaza o forta spirituala imensa. Acesta e motivul pentru care conventiile provoaca o impresie asa de puternica.

Cu alte cuvinte, cu cat ne opunem unul celuilalt, in mod egoist – fiecare dintre noi precum si grupul ca un intreg – cu atat mai mare este potentialul spiritual al unitatii noastre care se revarsa catre lume. Acest potential imens zguduie cu adevarat pe fiecare.

Nu ne putem imagina faptul ca unitatea noastra injecteaza o infuzie atat de revigoranta in lume, iar lumea se schimba fara ca macar sa stie unde si cum. Aceasta infuzie ofera lumii energia necesara pentru urmatoarea stare. Prin urmare, noi avansam la fel de bine pentru ca noi nu ne putem misca inainte mai repede decat lumea.

In trecut, Cabalisti puteau atinge lumea Infinitului iar lumea noastra continua sa se invarta. Dar acum suntem intr-o perioada de corectare globala si ar trebui sa realizam aceasta corectie. Asa ca miscarea noastra va fi in acord cu miscarea lumii! Si din acest motiv trebuie sa luam acest fapt in considerare pe parcursul conventiilor noastre si sa ne gandim pe cat posibil la fiecare, nu doar la prietenii nostri de pretutindeni, ci la intreaga lume.

Lumea incepe sa simta problemele existente, iar aceste probleme nu pot fi rezolvate. Anxietatea pune stapanire pe lume si umanitatea simte ca pur si simplu se distrage pentru a evita teama si a evita sa inebuneasca. Noi stim cum se face: Este mai bine sa dai sedative bolnavilor in stare terminala pentru ca ei sa nu mai  simta durerea si sa ne paraseasca in tacere. Lumea se pregateste pe sine pentru aceasta stare si chiar o doreste. Daca oameni ar sti ca pot lua o asemenea pilula si sa nu se mai trezeasca maine, evident, ar fi o salvare pentru ei… Dar nu este asa  usor.

Trebuie sa intelegem  ca unitatea noastra este necesara pentru lume. Ne apasa o responsabilitate imensa! De aceea, noi nu ne unim doar pentru a petrece un timp frumos impreuna. Avem scopuri foarte serioase. Nici macar nu realizam cat de globali si universali sunt, si cum gasesc raspuns in toate lumile.

Din Lectia Virtuala, Seria Fundamentele Cabala  5/15/2011

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: