Uniunea dintre plus şi minus

Întrebare: Ce ar trebui să fac dacă în timpul seminarului ma gandesc mult la unitate, dar este greu pentru mine s-o simt?

Raspuns: Munca noastra se întâmplă între sentimente şi minte, în linia de mijloc. Unul are nevoie sa se menţina la această linie de mijloc în gândurile, dorinţele, intenţiile, şi relaţiile sale, în totul. O prejudecată în orice direcţie nu este acceptabilă. Din moment ce toate acestea se dezvăluie în creatie opus de Creator, trebuie să fie dezvăluit în linia de mijloc.

Întreaga natură există numai datorită faptului că este într-un mediu, starile intermediare dintre plus şi minus absolut, într-un echilibru între starile extreme.

Cu toate acestea, la nivel uman, echilibrul nu este atins de medie, cum este pe nivelurile neinsufletit, vegetativ sau animal, ci prin mijloacele prin care minus si plus se unesc impreuna! Liniile de stânga şi de dreapta nu se echilibreaza la mijloc, ci sunt unite in centru şi de aceea această linie de mijloc se dovedeşte a fi la un nivel mai mare decât suma lor simpla. Aceasta este diferenta dintre linia de mijloc în lumea noastră şi de cea în spiritual.

Este necesar să se înţeleagă că toate aceste concepte, pe care le studiem pe noi înşine, vor ajunge la un echilibru şi vor oferi o abordare corectă pentru noi spre soluţia oricarui fel de probleme.

Din partea 1 a Lecţiei zilnice de Cabala 20/05/12, „Discutie despre convenţiile anterioare”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed