Universul nu există fără Umanitate

Intrebare: Care din teoriile facerii lumii (Universul si Pamantul) sprijina Intelepciunea Cabala?

Raspuns: Nici una. Intelepciunea Cabala spune ca tot ceea ce am descoperit a avut loc, pentru ca fortele spirituale au fost imprimate in ele, in asa fel incat infatiseaza aceste fenomene, aceasta lume, aceasta harta, pe “ecranul” din spatele creierului nostru. Iar lumea din afara noastra nu exista. Este o natura absolut subiectiva.

Comentariu: Pe de alta parte, noi spunem ca a fost o anumita evolutie, animalele au iesit din apa pe pamantul uscat si asa mai departe.

Raspuns: Este mai usor pentru noi sa discutam despre radacinile evolutiei in acest fel. Asa ca spunem ca acum 14 miliarde de ani s-a petrecut Big Bang, dupa care materia s-a imprastiat gradual.

Asta este o teorie noua. Cand am fost la scoala, se discuta daca universul este etern. Nici asta și nici cealalta nu exista in sursele Cabaliste. Pur si simplu conectam totul cu ceea ce intelegem ca mai tarziu sa se poata da o explicatie corecta. De fapt, totul ii este ascuns omului. Daca oamenii nu ar exista, nu ar fi fost nici univers si nici lumile.

Din lectia de Cabala in limba rusa din 8/14/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed