Unsprezece ani de la Arosa, Partea 1

Comentariu: In ianuarie 2006, in raportul forumului international din Arosa, ai avertizat despre inceputul crizei globale si ai promovat modul de a o evita. Astazi, unsprezece ani mai tarziu, ar trebui sa ne reintoarcem la acest raport si sa ne uitam la el din pozitia starii actuale a lumii.

Din ziar “Criza si Solutia Acesteia” de la forumul Arosa din 2006

Evidenţa crizei

Criza generală globală a umanităţii este evidentă – depresia, drogurile, colapsul familiei, teroarea, sistemele sociale necontrolabile, ameninţarea folosirii armamentului nuclear, catastrofele ecologice şi altele. De exemplu, conform datelor publicate de Consiliul European în “Gruenbuch”, europenii suferă de depresii grave care au dus la 58.000 de sinucideri pe an, în timp ce 30% din toţi cetăţenii europeni suferă de tulburări psihice.

Ameninţarea iminentă asupra existenţei umanităţii este în continuă creştere, ca urmare a folosirii armelor nucleare. În opinia oamenilor de ştiinţă de vârf, umanitatea nu are prea mult timp pentru a preveni dezvoltarea acestor crize într-o direcţie de nedorit – spre un război mondial termonuclear sau o catastrofă ecologică globală.

Raspunsul meu: Acum unsprezece ani, oamenii nu au vrut sa admita ca criza incepuse si nu credeau ca lucrurile erau asa de rele. Unul din oamenii de stiinta americani pe care l-am intalnit in acea vreme, s-a plans ca discutarea crizei globala a fost interzisa de asociatia oamenilor de stiinta.

Astazi, este imposibil sa se impuna o asemenea interzicere, deoarece criza a devenit aparenta si a afectat pe toata lumea intr-un anumit mod, fiecare familie si fiecare tara. Situatia Europei acolo unde s-a tinut forumul Arosa, s-a schimbat dramatic. Lumea a avansat si mai mult in recunoasterea raului. Totusi, pericolul este ca umanitatea inca nu stie unde este.

Din partea a treia a lectiei zilnice de cabala din 09.01.2017  (Arosa Document)

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: