Ură neîntemeiată

290Înainte ca poporul Israel să înceapă orice fel de apropiere în interiorul lui, trebuie să înțeleagă motivul și să exploreze ce forțe îl scindează.

Baal HaSulam scrie despre egoismul îngust bazat pe ură și folosirea cinică a aproapelui. Este un egoism îngust care nu ia în considerare nimic și vrea să-i folosească pe toţi doar de dragul său, care este calitatea noastră națională și ne împiedică să ne unim.

Întrebare: De ce o astfel de ură se numește neîntemeiată?

Răspuns: Pentru că nu are nicio justificare. Faptul că natura te încurajează să te folosești de aproapele tău este de înțeles. Dar de ce acționează așa cum procedează? Desigur, nu acționați fără un motiv. Puteți spune întotdeauna: „Așa am simțit”.

Întrebare: Deci ura neîntemeiată există numai între evrei sau există și între restul națiunilor?

Răspuns: Numai printre evrei.

Comentariu: Dar vedem cum se distrug oamenii din alte națiuni între ei cu o astfel de ură.

Răspunsul meu: Nu contează. Lasă-i să se mănânce unul pe altul dacă vor, dar mai există un motiv pentru asta. Iar la noi vine de sus. Motivul respingerii noastre reciproce unul față de celălalt este deasupra nivelului naturii umane minerale, vegetale, animale și egoiste. Însuși Creatorul, natura însăși, stârnește în noi ura, astfel încât să ne ridicăm deasupra ei.

Când nu vedem nicio posibilitate de a exista cu egoismul nostru uriaș, cu ura reciprocă și respingerea, atunci ne vom ridica deasupra lor.

Întrebare: Este ca un joc?

Răspuns: Desigur, acesta este un joc, să te ridici deasupra ta.

KabTV “Stări Spirituale” 4/26/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed