Urcând către spargere

Întrebare: Sunt stări prin care trece fiecare grup, inclusiv cel de copii. Simțim că am atins un anumit nivel al unității și apoi egoismul nostru crește și totul se destramă, pierzându-ne astfel încrederea.

Răspuns: Aceasta este o stare bună. Avansăm împreună pe calea spirituală și ne unim pentru a obține lumea spirituală împreună. În alte cuvinte, ne unim forțele noastre egoiste intentionând să pătrundem în spiritualitate și să ajungem la Creator. Credem că asta este iniţiativa noastră, că noi conducem.

Dar apoi noi descoperim ură, repulsie, apar probleme între noi. Asta se întâmplă pentru că trebuie să realizăm că suntem incapabil de dăruire, că suntem egoişti care nu doresc să se unească decât dacă este un scop care stă înaintea noastră şi care este clar egoismului nostru.

Când ne adunăm să ne unim, ne gândim şi vorbim despre spiritualitate şi o studiem la lecţii. În acest fel ne ruinăm, pentru că atragem Lumina de acolo direct în spargerea noastră egoistă şi, datorită dezechilibrului, diferenţa de calităţi dintre cele două, spargerea se dezvoltă natural. O descoperim.

Atunci trebuie să înţelegem că am descoperit adevărul şi trebuie să urcăm de la nivelul material la nivelul spargerii. Dacă acum, la acest nivel, vom începe să ne unim unul cu celălalt prin aceaşi Lumină, atunci vom aplica metoda corecţiei şi vom obţine realitate spirituală în interiorul Kelim corectate. Atunci începem să facem corecţii, în timp ce până atunci nu am avut ce corecta pentru că ne-am unit cu egoismul nostru, fiind fericiţi de cât de distractiv a fost.

Fiecare persoană care atinge spargerea şi acţioneză împotriva egoismului ei trebuie să se unească cu prietenii în ciuda repulsiei. Asta este posibil numai cu ajutoru Luminii Superioare. Mă separă pe mine de alţii şi acum trebuie să simt că mă reuneşte pe mine cu ei. De îndată ce face asta, în cea mai mică măsură, voi începe să simt lumea spirituală. De fapt, conexiune dintre noi este deja spiritualitate.

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala 3/3/11 despre incredere

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: