Urma Luminii

Intrebare: Cum putem noi, in interconectarea noastra corecta, sa ajungem sa il cunoastem pe Creator?

Raspuns: Avem un vas si Lumina. Creatorul poate fi revelat in vas, in creatura. Creatura este vointa de a primi (dorinta), care poate experimenta sentimente bune sau rele, prezenta sau absenta a ceva.

Pe de o parte, Creatorul este o atitudine. A-l cunoaste pe Creator inseamna sa invatam atitudinea Sa fata de noi. Si, ceea ce trebuie sa ajungem sa stim nu este El Insusi, ci atitudinea Sa, imbracata in materie sau in vas. Lumina devine imbracata in vas cand acesta din urma dobandeste proprietatile sale.

Ce este Lumina in esenta? Nu stim. Insa imbracarea Luminii inseamna ca ea isi lasa urmele in vas. Pentru aceasta, Kli-ul trebuie sa fie maleabil, cu alte cuvinte trebuie sa simta lipsa si dorinta Luminii. In fond, Lumina lasa o urma in vas, opusa ei si vasul trebuie sa descifreze aceasta contradictie in directie opusa, schimband negativul in pozitiv pentru a intelege Lumina.

Prin urmare, trebuie sa ne ne inzestram dorinta noastra de a primi placere cu o restrictie (un ecran) si o intentie (Lumina Reflectata). Noi putem simti si interpreta corect Lumina impreuna cu formarea ecranului si cu Lumina Reflectata din noi. Ca rezultat, noi ne simtim propira forma, insa Lumina este cea care a creat-o in noi si, de aceea, noi numim forma sa cu acelasi nume, numele Luminii.

In acelasi fel, HaVaYah este forma fiintei create numita astfel dupa Creator. Aceasta este singura modalitate prin care il putem cunoaste pe El, prin forma, in timp ce esenta Creatorului ramane pentru noi de neatens.

Din partea 1 Lectia zilnica de Cabala 17.10.2010, Ai stiut aceasta zi si ai simtit-o in inima ta

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: