Utilizand Sarbatoarea precum o trambulina

Intrebare: Pe ce ar trebui sa se concentreze Kli-ul lumii acum pentru a simti ca suntem in Egipt si sa  isi doreasca cu adevarat sa iasa din el?

Raspuns:  Trebuie sa ramanem in ascensiune in locul caderii. Fiecare dintre noi si noi toti impreuna nu ar trebui sa cadem sau sa ne instrainam de ordinea stabilita pentru ca aceasta cu siguranta ne va azvarli jos.

Ar trebui ca foarte repede sa ne intoarcem catre saptamana Pastelui si sa ne pregatim, intelegand ce inseamna exodul din Egipt. Trebuie sa ne pregatim pentru aceasta inspiratie si pentru acest mare val cu toata energia noastra. Cu cat mai intensa aspiratia noastra va fi, cu atat mai mult vom fi influentati de Luminile Sarbatorii Pastelui.

Trebuie sa actualizam aceasta chiar acum. Mai intai de toate, trebuie sa fim uniti. Nu este o singura persoana care iese din Egipt, ci toti, fara exceptie : femeie, barbat, copil si batran. Aceasta este unirea referitoare la exodul comun. Aceasta este aceea la care trebuie sa ne gandim, si constant sa pastram intentia.

A ramas mai putin de o saptamana pana la sarbatoare. O “ sarbatoare “ este un semn extern, dar folosind aceste sapte zile vom fi capabili sa ne unim, sa creem o asemenea conexiune si sa alcatuim asemenea intentii la lectii incat vom “ face un salt “ drept inainte.

Unii oameni experimenteaza o cadere iar altii – o urcare. Altii inca sunt infrigurati in ce privesc schimbarile care vin. Dar avem nevoie de toate aceste stari. O persoana trebuie sa pretuiasca o cadere la fel de mult ca o ascensiune pentru ca nu le poti avea una fara cealalta.

Din partea a patra a Lectiei Zilnice de Kabbalah 4/12/11 Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: