Va Doresc Un An Nou Fericit

Toata munca noastra este opusa corectiei, deoarece ea descopera anume lipsa corectiei noastre, opozitia noastra fata de lumea Atzilut.

„Inscrierea” in cartea vietii, pe care o primim la inceputul anului nou simbolizeaza ca noi ne straduim cu adevarat pentru lumea Atzilut , incercam sa descoperim opozitia fata de ea, si dam dovada de o dorinta serioasa.

Daca tanjim sa fin in lumea Atzilut si descoperim coruptia in noi, asta inseamna ca noi ne examinam atat pe noi cat si dorinta de a ne intoarce acolo (de a ne cai) in timpul perioadei de cainta (Selichot).

Renasterea inseamna ca noi ne examinam  si vedem ca ne opunem unui nou inceput.  Daca dorim asta, si ne-am revelat opozitia, si nu renuntam la ea, ci continuam pana cand descoperim ca forma noastra egoista este opusa primului grad spiritual al Atzilut, asta inseamna ca noi ne-am terminat „inscrierea” in cartea vietii.

Aceasta inscriere este opusa, este scrisa din litere negre pe fond alb. Insa prin ea noi ne-am deosebit forma noastra exacta si ne-am exprimat marea dorinta de a ne conecta si de a fi absorbiti de Lumina alba. Asta inseamna ca am trecut de perioada de cainta si am ajuns la inceputul unui nou an. Apoi noi cerem Creatorului sa incheie si sa „sigileze”.

Aici noi nu putem face altceva decat sa ne dorim unii altora sa fim inscrisi si sigilati in cartea vietii. Doar prin conexiunea dintre noi putem aduce bucurie in acest moment si putem fi inscrisi si sigilati in cartea vietii. O persoana nu isi poate dori asta pentru sine si sa ceara Creatrului sa faca asta pentru el. Noi putem doar sa ne dorim asta unii pentru altii si sa il aducem pe Creator sa sigileze inscrierea pentru fiecare dintre noi.

Din partea 1 Lectia Zilnica de Cabala 9/25/2011, Scrierile lui  Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: