Vai De Spiritele Egoiste

Intrebare: Cum separi mintea pe care o primesti de la nastere de mintea superioara?

Raspuns: Experienta noastra de viata ne va arata treptat ca mintea noastra corporala nu valoreaza nimic. Chiar daca noi ne preocupam sa o inaltam pentru ca este singurul lucru care ne ridica deasupr animalelor.

Insa, in final noi vedem ca mintea si abilitatile noastra intelectuale ne duc catre o viata mai rea decat a animalelor. Noi ne aflam in mod constant intr-o stare de frica, uimire, ingrijorare, tensiune, si o multime de alte probleme. Noi ne cauzam raul si otravim mediul. Ce alte animale isi ruineaza mediul in acest fel?

Noi cream intentionat dusmani si ura in jurul nostru. Cine face asta in afara de om? In final, toate actiunile noastre ne duc catre distrugere. Mintea face din om un animal rau si nefericit. Cum ne ajuta asta?

Noi ajungem cu greutate la aceste concluzii, chiar daca nu este usor sa fim de acord cu asta. Aceasta este mintea pe care am primit-o de la natura care ne determina toate dorintele si inclinatiile. Noi avem nevoie sa decidem cu mintea noastra (capul) si cu toate dorintele noastre (inima) ca toate acestea ne ranesc, si ar fi mai bine sa nu le folosim deloc.

Umanitatea a inceput sa descopere asta treptat. Dorinta noastra de a dezvolta stiinta a disparut pentru ca ea nu ne da sentimentul unei vieti fericite. Si in zilele noastre umanitatea intra intr-un nou sistem al relatiilor, care nu se va revela in curand si ne va arata totala conexiune si dependenta de altii.

Noi ne aflam intr-un sistem comun care ne leaga de maini si de picioare, si nici sentimentele si nici mintea nu ne pot ajuta. Daca sunt legat de miliarde de oameni, conectat prin fire invizibile intr-un fel care ma impiedica sa fac miscari independente, atunci cum pot senzitivitatea si intelectul meu sa ma ajute? In fond, din start, eu sunt incapabil sa fac si cea mai mica miscare in acest sistem.

Eu descopar dintr-o data ca sunt un simplu nit, un mic element in sistem, fortat sa actionez si lasat fara  libertate. Eu ma pot agita cat vreau, insa toate miscarile mele exista doar in imaginatia mea; eu doar cred ca pot schimba lucrurile. Insa in realitate noi ne aflam intr-un sistem ferm si echilibrat, si nimeni nu ne cere parerea.

Din partea 1 Lectia Zilnica de Cabala 10/21/2011, “ Mintea activa”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed