Valurile congresului vor spăla toată mizeria

Întrebare: Cum putem creşte importanţa scopului înainte de congresele din America de sud şi de nord? Sunt multe interferenţe serioase, cum ne putem ridica deasupra lor?

Răspuns: Este bine că sunt multe întreruperi. Omul are nevoie de două discernăminte. Pe de o parte, simte întreruperile: cum îi dispreţuieşte pe toţi şi cât de mult urăşte să fie cu ei în timp ce mândria sa creşte deasupra tuturor şi îl îndepărtează de ei.

Asta se poate întâmpla atât unui individ cât şi întregului grup, iar prin asta grupul chiar se distruge. Întrebarea este dacă un grup se poate reface. Congresul dă o asemenea şansă grupurilor care sunt în situaţii dificile şi care cu greu mai au forţe pozitive care să îi conecteze.

Sunt grupuri care se conectează numai pe baze negative: împotriva învăţătorului sau împotriva a ceea ce spune, sau împotriva altei părţi a grupului. Acestea sunt singurele lucruri care îi mai ţin împreună. Congresul este o oportunitate pentru a intra într-un mediu mai puternic, care este deasupra unui grup individual. În el, grupul cu probleme poate fi corectat, dacă membrii lui sunt gata să se anuleze: fiecare membru în mod individual şi grupul ca întreg.

Atunci ei vor veni la congres ca la Mikveh (baia rituală de purificare), dar pentru a face asta ei trebuie „să facă un sacrificiu”, să îşi aducă egoul ca sacrificiu. Dacă sunt gata pentru asta, congresul va vindeca grupul.

Dacă nu, vom vedea cum, ca rezultat al congresului, se vor îndepărta mai mult şi chiar vor pleca pe drumul lor propriu. Cred că congresul trebuie să fie suficient de puternic ca toată lumea să aibă discernăminte clare: fie se anulează şi avansează către scop cu ajutorul mediului, pe care îl construim împreună ca factor în dezvoltarea lui şi ca reprezentant al Creatorului, fie părăseşte calea, realizând că nu este pentru el.

Să sperăm ca asta se va întâmpla. Suficient cu jocurile copilăreşti şi cu bătăliile pentru control şi onoare care cuprind grupurile. Este timpul pentru avansare serioasă şi timpul pentru a înceta să ne comportăm ca nişte copii care se bat în locul de joacă cu nisip. Este timpul pentru acţini importante şi de responsabilitatea pe care umanitatea ne-o cere.

Dacă sunteţi gata pentru asta, este foarte bine, haideţi să muncim. Dacă nu, este mai bine ca doar să dispăreţi. Este una sau alta. Deci, congresul ar trebui să ajute pe toată lumea să clarifice unde se află şi pentru ce este pregătit să îşi dedice restul vieţii.

Atunci când întregul grup global se conectează în timpul congresului, este un mediu foarte puternic, care este cel mai eficient pentru avansare. De aceea, este o idee bună să fiţi incluşi în el în aceste zile şi să luaţi parte la ceea ce se întâmplă: atât fizic cât şi intern, cu tot sufletul fiecăruia. Prin asta, o persoană se pune sub cea mai puternică influenţă posibilă în lumea noastră pentru avansare.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 4/18/12, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: