Verificand Imbinarea Celor Doua Lumi

Intrebare: Este adevarat ca trebuie sa facem doar anumite actiuni- o intentie interna de a umple dorintele prietenilor si nu actiuni fizice?

Raspuns: Da, dar cum pot fi sigur ca am facut totul corect si ca nu ma deceptionez pe mine? Daca sprijin actiunile fizice din aceasta lume, pot fi sigur ca intentiile mele sunt corecte.

Altfel spus, va pot spune cat de mult va iubesc, dar cum puteti sti daca este adevarat sau nu? Si nu pentru ca v-as deceptiona, nu sunt sigur daca nu cumva ma deceptionez pe mine. Ce pot face ca sa fie adevarul?

De aceea ne aflam in grup, in lumea fizica. Daca actiunea si intentia merg mana in mana, asta inseamna ca actionam corect, onest si ca nu mintim.

Daca nu pot face nici un fel de actiuni si doar intentionez sa daruiesc prietenilor, inseamna ca intentia mea este falsa. Daca doar actionez fara intentia corecta si nu intentionez sa ajung la Creator prin prieteni, actiunea este falsa si atunci o facem doar in beneficiul nostru. Deci trebuie sa existe o stare in lumea noastra in care trebuie sa facem actiuni fizice care pot fi acompaniate de intentia spirituala a daruirii.

Atunci cand suntem intr-un grup, avem sansa sa ne verificam. Prin urmare, aceasta lume a fost creata la cel mai jos nivel la care putem face o falsa actiune: sa zambim unii altora, sa ne ajutam pe masura ce daruim, insa totul este spre beneficiul nostru. Daca incepem sa lucram la intentia noastra in grup si incepem sa atragem Lumina, pe masura ce vrem sa ajungem la daruire pentru Creator prin grup, incepem sa ne vedem adevaratele intentii. Trebuie sa existe aici o combinatie a celor doua lumi, aceasta lume si cea spirituala.

Ajungem deci la lumea Ein Sof (Infinitatii) atunci cand urcam cele 125 de grade, doar daca existam in aceasta lume intr-un corp fizic pe masura ce facem asta. Daca nu am reusit in timpul acestei vieti, ne reintoarcem in aceasta lume. In fond, noi trebuie sa existam in mod constant in cele doua lumi: in intentie- lumea spirituala si in actiuni fizice- in lumea materiala.

De aceea astazi situatia este atat de speciala. Am ajuns la o asemenea stare in lumea materiala care ne impinge sa ne dezvoltam intentia de a darui. Altfel, nu vom fi capabili sa supravietuim. Oamenii ii spun criza si noi o denumim o cale noua, o noua faza in dezvoltarea umana, in care trebuie sa descoperim lumea spirituala si sa ne conectam la cea materiala.

Doar o persoana care studiaza Cabala poate face asta. De aceea trebuie sa o dezvoltam cat de repede putem, pentru a invata lumea. Lumea nu va putea sa ajunga independent acolo deoarece se poate ajunge la conexiune cu lumea superioara doar daca ai „punctul din inima”, aspiratia de a te ridica la spiritualitate. Deci, trebuie sa ne gandim la intreaga lume si sa ne grabim dezvoltarea.

Din Congresul de la Miami 23/06/2012, Lectia 3

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: