Vezi Universul în întregime

294.3Întrebare: Care este, potrivit Cabalei, scopul care poate sigila o căsătorie între un bărbat și o femeie?

Răspuns: Armonia universală, care poate fi atinsă dacă știi cum să faci față naturii tale și lumii din jurul nostru. Nu suntem doar în contradicție unul cu celălalt, ci și cu aceasta. Având în vedere perturbarea mediului și tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru, ne îndreptăm spre distrugere.

Trebuie să învățăm de la natură interconectarea corectă, așa-numita homeostază, când totul este echilibrat; toate părțile naturii sunt conectate armonios între ele, iar noi suntem parte integrantă a acesteia.

Iar noi, dimpotrivă, ne-am separat de natură, ne-am pus deasupra ei spunând că putem face orice vrem. Drept urmare, ne distrugem pe noi înșine și mediul nostru. Suntem ca o tumoare canceroasă care devorează tot ceea ce ne înconjoară și pe noi înșine.

Întrebare: Toate aceste fenomene: lipsa dorinței de a se căsători, surogatul, vânzarea de celule stem ale unui copil nenăscut, sunt rezultatul dezvoltării egoismului nostru nestăpânit?

Răspuns: Da. Și nu numai asta. Trebuie să ne reconstruim complet. Dar acest lucru este posibil doar atunci când întreaga natură este revelată omului. Astăzi vedem doar un mic fragment din lumea noastră.

Nu vedem de unde venim și încotro mergem, nu vedem natura generală, nu știm de unde vin evenimentele, ce se va întâmpla peste un minut. Nu văd forțele care mă controlează. Văd că umanitatea evoluează. Dar cum?

Fără să te gândești bine; nu este clar cum. Așa că trebuie să aflu ce anume cere natura de la mine. Când percep întreaga perspectivă, când încep să înțeleg toate aceste forțe, întregul program, atunci voi gândi în mod rezonabil.

Prin urmare, Cabala este numită „știința secretă”, deoarece ne dezvăluie partea ascunsă a lumii. De îndată ce vom începe s-o vedem, vom face ceea ce trebuie. Principalul lucru este să vezi.

KabTV „Close-up” 11.08.2009

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: