Viața ar trebui trăită într-o „haină veche”

962.3Eram stăpânul absolut al vechii mele haine. Am devenit sclavul celei noi („Regret pentru vechiul meu halat sau Un avertisment pentru cei care au mai mult gust decât avere”, Denis Diderot).

Întrebare: Filozoful Diderot și-a petrecut aproape toată viața în sărăcie și nu i-a păsat prea mult de averea materială, dar a primit deodată în dar un halat roșu. Era un halat frumos roșu, din satin! Curând după aceea, a observat că scaunul lui era vechi și din paie; prin urmare, l-a schimbat într-un scaun frumos din piele. Deodată, a văzut și că biroul lui era ponosit. Așa că firesc, l-a înlocuit cu o masă mare și superbă. Nu mult timp după aceea Diderot s-a îndatorat.

Chiar trebuie să ne trăim viața în haine vechi pentru a înțelege asta?

Răspuns: În general, da. Și ce este rău în a-ți trăi viața așa cum este, a nu-ți investi toată energia în lucruri externe? De ce ți-ar păsa de ele?

Dacă vorbim despre copii sau alte creaturi vii, chiar și pisoi sau alte animale, aceasta este o poveste cu totul diferită. Dar dacă este mobilă sau ceva material…

Comentariu: Dar omul vrea să se îmbrace bine. Este în natura lui.

Răspunsul meu: Dacă circumstanțele externe nu îl forțează, atunci, în virtutea circumstanțelor sale interne, el poate continua să trăiască așa cum era.

Întrebare: Într-un halat vechi?

Răspuns:: Desigur.

Comentariu: Atunci nu există nici un progres. Uite, totul în jurul nostru este despre cumpărarea unei case noi, să fii bine îmbrăcat,să ții pasul cu stilurile.

Răspunsul meu: Ai nevoie de totul pentru a-ți urmări obiectivele în mod confortabil, asigurându-te în același timp că nu devii sclavul bunurilor tale sau al vremurilor în care trăim – un sclav al mediului tău.

Și tot timpul nostru liber ar trebui să fie dedicat „sinelui nostru iubit”.

Întrebare: Deci, așa ar trebui să trăim?

Răspuns:: Da. De ce ar trebui să lucrez pentru un halat, un birou sau ceva de genul acesta?

Comentariu: Spuneţi: nu-ți irosi viața, stai în vechea ta haină și ai grijă de tine.

Răspunsul meu: Da.

Întrebare: Ce vreţi să spuneţi când spuneţi: „Ai grijă de tine?”

Răspuns:: Fă ce vrei. Fă ceea ce consideri important. Adică ceea ce crezi tu că este important și nu ceea ce cred amicii tăi.

Întrebare: Deci, sfatul dvs. este să te oprești?

Răspuns:: În loc să te oprești, nu intri niciodată în astfel de capcane. Nu te ataşa de ea.

Întrebare:: Indiferent cât de mult îmi doresc aceste lucruri în interior, nu?

Răspuns:: Ar trebui să fie un obiectiv al etapei de dezvoltare umană de bază, adică nivelul animal al unei persoane să nu urmeze alte obiective, obiceiuri și așa mai departe. Trăiește pentru tine! Deși pare a fi egoist. Și așa vei trăi pentru alții: pentru un lucrător în lemn, pentru un dulgher, pentru un designer de modă și așa mai departe.

Întrebare: Tocmai aţi dat o formulă foarte egoistă: trăiește pentru tine și nu pentru alții.

Răspuns:: Alegeți un scop! Și trăiește pentru asta. Oamenii trebuie să-și valideze calea, să o direcționeze și să o modeleze astfel încât să nu facă rău nimănui, inclusiv lui însuși. Cam asta este.

KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 6/27/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: