Viața care se scurge cu viteza unui măgar

Întrebare: De ce în lumea modernă timpul trece așa repede? Și, în general, de ce cu cât suntem mai în vârstă, timpul trece si mai repede?

Răspuns: Senzația de timp este un fenomen pur psihologic. Din moment ce trăim într-o lume la mare viteză și cu schimbări care se fac într-o manieră foarte rapidă, ni se pare că timpul zboară și se termină foarte repede. De fapt, nu este problema timpului, nici a formelor exterioare pe care le percepem, dar dorința noastră de a primi plăcere trece prin schimbări foarte rapide în interior.

Dorința este mereu gata să se schimbe în funcție de programul său intern și de aceea, persoana simte că totul s-ar schimba în jurul ei, ea simte ca și cum timpul a zburat. În realitate, nimic nu se micșorează în exterior, ci dorința în sine se accelerează într-un mod considerabil.

De fapt, vom dezvolta o etapă de dezvoltare senzorială în dorința noastră de a primi plăcere pentru a atinge realizarea sa finală și o percepție corectă a ceea ce suntem și a ceea ce reprezintă această dorință. Și apoi, în interiorul acestei dorințe, vom descoperi o realitate superioară ce se află deasupra ei.

Asta înseamnă că timpul nu reprezintă decât impresii schimbătoare în interiorul dorinței noastre de a primi plăcere care formează în noi o senzație de timp care fie trece foarte repede, fie abia se mișcă; trecut, prezent și viitor. Dar, de fapt, noțiunea de timp nu există ca atare. Conceptul de timp se formează în funcție de schimbările care se produc în interiorul dorinței noastre.

Din emisiunea de pe Kab TV „Viata noua”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: