Viață eternă într-o conexiune integrală: prima zi a congresului din Franța

Suntem la începutul căii de corectare a naturii umane și corectării lumii. Metoda lui Avraam ne învață că o persoană trebuie să se ridice deasupra naturii sale și să se conecteze cu ceilalți într-o astfel de formă, că vom crea un cerc.

 

Dacă fiecare se abandonează pe sine și aderă la centrul conexiunii noastre comune generale, vom crea o putere unică, un sens special suplimentar. Este ca și cum am purta ochelari noi care să ne permită să vedem lumea prin viziunea integrală care nu-mi aparține mie.

În viața normală suntem construiți astfel că eu văd ce este folositor sau dăunător dorinței mele de primire. Și, ceea ce nu afectează egoul meu nu mă atinge, deci nu văd, nu simt și nu descopăr acest lucru. În jurul nostru există o creație completă a sistemelor și a lumilor, dar nu le simțim. Simțurile noastre vedere, auz, miros, gust și atingere nu percep această realitate, pentru că ele se găsesc la un nivel complet diferit.

Dar, când noi ne conectăm împreună, fiecare cu ceilalți, vom dobândi simțul integral de unul pentru toți. Acest sentiment este numit Neshama (suflet). Și apoi, vom începe să simțim viața într-o altă dimensiune care nu depinde de corp, nici de viața lui sau moartea lui.

Dobândesc un simț integral, care nu se găsește în corpul meu; în schimb, mă aflu în asta! Indiferent dacă corpul meu trăiește sau moare.

Nimic nu se schimbă pentru mine pentru că, de fapt, eu am trecut la un alt nivel de existență. La început, ne-am dezvoltat la nivelul mineral și apoi, la nivelul vegetal. Apoi, am ajuns la nivelul animal și trăim la acest nivel, în timp, deoarece noi primim totul prin corpul nostru. Acum, dorim să ne ridicăm la nivelul vorbitor, dar încă nu știm ce este acest nivel. Dar, pentru a ajunge la asta, trebuie să ne conectăm și să ne unim. Asta ne permite să mergem în afara noastră și să ne ridicăm deasupra corpului nostru.

Astfel, înțelepciunea Cabala vorbește despre conexiunea noastră generală, în punctul central al relației noastre. Astfel, fiecare dintre noi dobândește al șaselea simț.

Congresul din Franța, ”Unul pentru toți și toți pentru unul”, prima zi, 09.05.2014, Lecția 1

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: