Viaţa fără prieteni este periculoasă.

Comentariu: Conform unui studiu efectuat de Universitatea Harvard, viaţa fără prieteni este la fel de periculoasă ca fumatul (Newsweek).

Comentariul meu: Omul este un sistem influenţat de mulţi factori: singurătate, tristeţe, frică, grijă, tot felul de dubii şi presiunea pusă pe el de societate. Toţi aceşti factori pot crea o mare presiune, care poate produce o îmbolnăvire serioasă.

Comentariu: Conform studiului, nivelul de fibrinogen din sângele oamenilor singuri care au foarte puţine legături cu rudele lor şi au puţini prieteni, este cu 20% mai mare decât al altor participanţi la studiu.
Comentariul meu: Omul trebuie să fie în contact cu societatea. Este natura noastră. De acea, un om singur caută în mod inconştient contacte, iar dacă nu le găseşte, este constant sub presiune şi stres.

Întrebare: Crezi că tinerii care sunt implicaţi în relaţii virtuale se simt singuri?
Răspuns: Da, în timpurile actuale singurătatea este simţită mai acut pentru că nu există căldură în relaţiile virtuale. Dar totuşi este un proces pozitiv, pentru că această creştere a singurătăţii îl face pe om să ajungă la recunoaşterea răului. Întrebarea este cum şi dacă asta se face pe drumul lung al suferinţei sau pe drumul scurt al Luminii.

Din emisiunea de pe Kab TV Ştiri cu Michael Laitman din 31.08.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: