Viaţa înăuntrul dorinţei

Întrebare: În timp ce citesc Zoharul, cum mă pot identifica cu textul, în loc să îmi imaginez anumite forţe abstracte?

Răspuns: Ne putem imagina doar un singur lucru: conexiunea dintre noi. La sfârşit, ieşim în interiorul lui Malchut. Părţi ale lui Malchut se unesc una cu cealaltă în toate conexiunile posibile. Este o reţea de conexiuni care se schimbă constant, ca un dispozitiv electric sau ca un calculator. Materia, dorinţa de a primi plăcere, rămâne neschimbată, o dorinţă rigidă.

Forţele din interiorul dorinţei încep să lucreze, servind ca material cu care ele se pot conecta una cu alta. Noi existăm în această dorinţă, împreună cu forţa care lucrează în ea. Şi tot ce face această forţă înăuntrul dorinţei este făcut pentru că am creat-o în acest fel, ca şi cum am printa-to folosin un model şi asta este.

Înăuntrul forţei sunt impulsuri, forţe ale binelui şi răului, Luminii şi întunericului, două influenţe de la Creator care trec prin această dorinţă. Percepem şi simţim realitatea noastră ca mine şi lumea în care trăiesc şi simt în acest material. Vorbim numai de forţe care acţionează înăuntrul acestei materii, dorinţei de a primi plăcere.

Astfel, în timp ce citim Zoharul, ne dorim să părăsim complet imaginea acestei lumi, deoarece este falsă. Sunt situat în dorinţa de primire a plăcerii şi forţa care acţioneză în ea îmi este prezentată. Şi nu este nimic altceva, nicio imagine sau fotografie.

Din partea a doua a Lecţiei zilnice de Cabala 11/28/10, Zoharul

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: