Viața noastră — Repetarea greșelilor din trecut

49.03Întrebare: Să presupunem că o persoană se trezește dimineața și vede că lumea sa s-a întors cu susul în jos. Nu a mai rămas nimic din ceea ce a fost acolo ieri. Există o realitate complet diferită cu care trebuie să ne confruntăm acum. Care ar trebui să fie atitudinea cuiva? Cum poți accepta corect acest lucru?

Răspuns: Închide ochii, du-te înapoi în pat și dormi. Acesta este cel mai sănătos, cel mai corect lucru pe care îl poți face. Ce mai rămâne de făcut? Nu cunoașteți lumea nouă, ce se întâmplă sau chiar dacă este realitate sau vis. Mai mult, ce urmează?

Întrebare: De fapt, frica și dorința de a te ascunde sub pătură sunt naturale. Trebuie să depășim acel ceva, să-l vedem din altă parte sau să continuăm cu ochii închiși?

Răspuns: Asta facem de obicei. De ce intrăm constant în tot felul de jocuri de noroc, războaie sau probleme? Pentru că închidem ochii și nu vrem să tragem concluziile corecte. Prin urmare, toată viața ne repetăm greșelile trecute, doar că o facem la nivelul următor.

Întrebare: Să spunem că ieri am intrat sub pătură și astăzi m-am săturat să stau în pat. Vreau să trag concluzia corectă. Cum o abordez?

Răspuns: Așează-te și scrie-ți toate problemele de astăzi – ce crezi despre ele, cum le vezi sau orice altceva. Și apoi scrieți răspunsurile în măsura în care puteți înțelege; scrie ce poți face în privința asta și vezi ce urmează.

Comentariu: De exemplu, văd că nu înțeleg nimic. Sunt multe probleme și nu îmi dau seamade nimic. Ca să nu mai vorbim de unele probleme globale asupra cărora nu am niciun control. Toată foaia este déjà tăiată. Nimic nu funcționează. Totul s-a dat peste cap. Nici ziua de ieri nu poate servi drept experiență.

Răspunsul meu: Deci ești un om liber acum! Ți-ai dat seama ce fel de viață este în fața ta și că nu poți face nimic în privința asta, ci doar ca ieri, mergi și astăzi pe pilot automat. Acum ai ajuns la concluzia corectă.

Întrebare: Deci schimbările în sentimente conduc o persoană la libertate?

Răspuns: Ce fel de libertate este asta? Aceasta este libertatea de a lua deciziile corecte.

KabTV “Cabala Expres” 9/23/22

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed