Viața nouă nr. 347 – Viziunea Păcii Mondiale

Dr. Michael Laitman într-o conversație cu Oren Levi și Nitzah Mazoz

Există o viziune a păcii în toată viața noastră. Ce este pacea adevărata ? De ce este dificil să se ajungă la ea ? Cum ne îmbrăcam în ea ca o lege naturală prin educația integrală ?

Rezumat

Suntem creaturi sociale : avem nevoie de alții pentru bucurie. Natura umană este egoista. „Pace” înseamnă crearea unei legături speciale cu altcineva până când el și eu devenim una. Pentru a simți ceea ce celuilalt ii lipsește, trebuie să dezvoltăm un nou „sens” – dorința de a-i mulțumi pe alții.

O mama simte copilul ei in mod natural. Trebuie să ne dezvoltăm această capacitate în relație cu alții.

Noi percepem realitatea înconjurătoare prin intermediul a cinci simțuri. Noi ii percepem pe alții prin sensul dăruirii.

Omenirea este împărțită în cei care caută pacea și cei  agresivi, dar toti sunt egoisti. Acest lucru necesită o corecție. Visul păcii este universal. Acum toate iluziile sunt spulberate. Capitalismul este în  faliment. Lumea se află într-o criză multidisciplinară care rezultă din epuizarea completă a egoismului uman.

Natura arată că totul este conectat, iar noi toți depindem unul de altul. Trebuie să învățăm să ne iubim și să fim concilianti.

Prin educația integrală toți locuitorii lumii vor ajunge la pace și iubire. Ei se vor simți ca o singură persoană cu o singură inimă.

Din emisiunea de pe KabTV  „O viață nouă nr. 347 – Viziunea Păcii Mondialei,” 4/10/14

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed