Viața nouă nr. 489 – Stelele ne influenţează destinul ?

Dr. Michael Laitman într-o conversație cu Oren Levi și Nitzah Mazoz

Întrebare: Problema astrologiei și a soartei este foarte interesantă, intrigantă și foarte neclară. Stelele ne influenţează destinul ? Este posibil să se prevadă soarta ? Cum putem folosi aceste informații ?

La urma urmei, cel mai greu de suportat lucru în viața noastră este că aceasta este imprevizibila. Noi trecem prin viață fara nicio idee despre ce se va întâmpla cu noi în viitor și ce surprize are pregătite soarta pentru noi.

Omul nu poate controla viața. Acesta este motivul pentru care atât de mulți oameni sunt interesați de astrologie, care poate prezice aparent caracterul unei persoane și soarta lui în funcție de diferite semne.

Astrologia a fost foarte populara în Egiptul antic, Grecia antică, Orientul Îndepărtat, India, China și, de asemenea, printre indienii americani. Chiar și astăzi mulți cred că există o legătură între stele și starea unei persoane. Există într-adevăr o astfel de conexiune ?

Răspuns: Universul se dezvoltă treptat, pas cu pas, iar omul este ultima fază a acestui proces evolutiv și este partea cea mai dezvoltată. Dar, de fapt,  omul este creatura cea mai dezvoltată și are o minte și sentimente prin care poate explora natura tot mai mult, ceea ce îl face sa simtă că este vulnerabil.

Se spune „un vițel de o zi e numit  bou”. La urma urmei, când vițelul se naște are deja mintea și simțurile unui bou. El ştie care plante le poate mânca și pe care nu ; el nu va cădea dintr-un loc înalt, spre deosebire de un copil mic, care trebuie să fie educat și călăuzit pentru o lungă perioadă de timp, până când crește înțelept.

Dacă nu vom educa un copil, va crește ca un animal. Dar, dacă îi transmitem toată experiența vieții umane, care a fost acumulata timp de mulți ani, el va ajunge la nivelul uman, nivel care ii va permite să se dezvolte. Omul se dezvoltă și în funcție de nivelul de dezvoltare el descoperă lumea.

Prin urmare, omul este o ființă foarte sensibilă, deoarece el trebuie să simtă natura foarte profund. El are puterea de a construi diferite sisteme, care îl ajută să facă față naturii. Omul a învățat să controleze focul, a descoperit electricitatea, a învățat să-si încălzească casa și sa faca lumina în întunericul nopții. El a învățat să comunice la distanțe mari și a inventat Internetul.

Omul a devenit din ce în ce mai sofisticat și a adăugat naturii tot confortul care îi lipsea. În același timp, nu s-a schimbat prea mult. Există, probabil, limite foarte clare pentru abilitatile umane.

Ne putem îmbunătăți viața noastră de zi cu zi, în multe feluri, dar nu putem răspunde la cea mai importantă întrebare : care va fi soarta mea ? Cum va fi viitorul meu ? Ce se va întâmpla când voi muri ? Ce a fost acolo înainte să mă nasc și ce se va întâmpla cu mine după ce voi muri ? Ce se întâmplă dincolo de limitele acestei vieți ? De ce i-am cunoscut pe cei care mă înconjoară în viața mea ? De ce m-am născut cu o anumită personalitate, ca bărbat sau ca femeie, într-o anumită țară, într-un anumit interval de timp ?

Toate aceste întrebări rămân mister pentru noi. Există o anumită forță care ne controlează și nu putem să o influențăm. Putem încerca doar să trăim confortabil in locul in care soarta noastră ne-a adus : sa construim case în loc de peșteri, să preparam mancare și sa depozitam produse alimentare.

Noi dezvoltăm ceea ce aparține existenței fizice a organismului, ceea ce înseamnă că folosim mintea și sentimentele care ne ridica deasupra animalelor de dragul nivelului insufletit uman, de dragul corpului. Doar de dragul trupului am dezvoltat toate stiintele : fizica, chimia, biologia și zoologia, astfel încât corpul nostru se poate bucura.

Dar nu putem folosi mintea si sentimentele noastre pentru a ieși din corp. Se pare că, folosim tot ceea ce ni s-a dat pana la nivelul animat, inteligenţa înaltă, capacitatea de a explora natura si de a descoperi legile sale numai pentru bunăstarea corpului nostru .

Ne-am dorit să ne mișcăm repede, așa că am construit o mașină ; am vrut să vorbim cu cineva care este departe, asa ca am inventat radioul și internetul. Dar, toate aceste inventii sunt pentru confortul corpului nostru, sunt de dragul sănătății noastre, pentru noi înșine sau pentru copiii noștri.

Nu există nici o invenție pe care mintea noastră să o dezvolte dincolo de nivelul animal. Universitățile, piețele bursiere, muzeele sunt toate făcute pentru a oferi organismului nostru confort maxim. Este trist să vedem cat de primitiv folosim sentimentele noastre delicate, mințile noastre ascuțite și capacitatea noastră de a ne dezvolta prin evolutie de la o generație la alta.

Noi zburam în spațiul cosmic și avem mari realizări în medicină. Acum o sută de ani, speranța medie de viață a fost nu mai mult de 40-50, iar astăzi ne apropiem de 100. În încă 50 de ani am putea trăi 200. Avem capacitatea de a face viața noastră în această lume mult mai intensă, mai sănătoasa și de a prelungi durata vietii corpului. Dar, ceea ce rămâne neclar este ce ar trebui să facem cu corpul atât de mulți ani.

Putem îmbunătăți condițiile in care trăiește organismul, de dragul familiilor noastre și a copiilor noștri. Putem răspunde, practic, la orice întrebare, cu excepția celei mai importante întrebari despre soarta noastră. Termenul „Soarta” include ceea ce am fost înainte de nașterea noastră, ceea ce vom fi după moarte, ce se va întâmpla cu noi, în timpul de la naștere până la moarte și la ce greutăți va trebui să facem față în acest timp.

Pe de o parte, ne dăm seama că totul este predeterminat, dar pentru noi aceasta pare şansa totala. Acum pare coincidență, dar dacă m-aș putea ridica un pic şi să mă uit la întregul plan de sus. Acest lucru este foarte intrigant.

Din KabTV „Viata Noua nr. 489 – Stelele ne influenţează destinul? 1/1/15

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: