Viaţa o cere

Întrebare: Astăzi, multe cărţi şi broşuri au fost scrise pe tema educaţiei integrale. Cu siguranţă, vedem că a venit timpul să realizăm un manual privind integralitatea lumii şi mijloacele de a ieşi din criză.

Cărţile prezintă o idee generală a stării societăţii, a omului modern şi a omenii trecând printr-o criză. Ceea ce este bun într-o carte este faptul că, sistematizează întreg materialul care a fost scris deja, exprimat, gândit şi aplicat în practică.

Răspuns: Pentru mine, prima parte a manualului trebuie să fie consacrată stării actuale a omenirii, pe care a realizat-o ca urmare a dezvoltării sale. Intrăm într-o nouă perioadă necunoscută, complet haotică şi chiar înfricoşătoare. Simţim viitorul nostru ca “terra incognita” (teritoriu necunoscut).

Mai sunt puțini oameni care încă nu simt că omenirea este într-un impas. Cineva percepe asta într-o manieră mai conştientă, altcineva simte incertitudinea cu privire la viitor la nivelul unei preocupări intuitive. Astăzi, aceste stări pătrund în întreaga omenire şi, în natură se petrece ceva care obligă pe sceptici şi optimişti să întrebe: De ce? Şi, ce se va întâmpla în continuare?

Nu sunt un profet, în nici un fel, dar dacă înainte previziunile înţelepciunii Cabala s-au realizat în 20 de ani, astăzi, lucrurile despre care vorbim se vor realiza în 3,4 ani. Timpul este scurtat.

Prin urmare, cartea noastră este foarte importantă, deoarece trebuie să îndrepte o persoană spre înţelegerea corectă a viitorului şi strategia de viaţă pe care trebuie să o aleagă în această stare complexă şi de neînţeles de “haos”.

Vom încerca să facem ca acest manual să fie uşor şi accesibil tuturor, deoarece chiar şi pentru persoanele cele mai instruite care aparţin elitei spirituale sau ştiinţifice, tot ceea ce spunem sau scriem este, adesea, nou şi neaşteptat.

În timp ce noi, noi înţelegem aceste lucruri într-un mod general, ca o imagine completă, totuşi, pentru cei mai mulţi, sunt informaţii fragmentate cu care ei pot fi de acord, dar nu în ceea ce priveşte întreaga imagine. Prin urmare, trebuie să descriem totul la un nivel accesibil şi uşor.

Din programul tv “O lume integrală”, 24.10.2013

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: