Viaţă şi moarte, partea 7

Devenind om

Întrebare:  Cabaliștii spun că „Sarcina unei persoane este o astfel de existență atunci când nu există un sentiment al vieții și al morții. Dacă acest sentiment există, înseamnă că unul nu a crescut încă peste nivelul său animalic, nu a devenit încă om. O persoană este cineva care există pentru totdeauna și se simte așa.” Ce înseamnă asta?

Răspuns:  Dacă o persoană nu simte această lume în jurul său, înseamnă că el sau ea sunt cu un grad deasupra ei. Cu toate acestea, cineva folosește întreaga lume de dragul de a se îndrepta spre spiritualitate.

Lumea spirituală este conexiunea noastră între noi, când în unitatea noastră dezvăluim o forță comună, reciprocă, de dăruire și iubire numită „Creatorul.””.

Întrebare:  Ce este acest grad uman?

Răspuns:  Omul este Adam, de la cuvântul „Domeh” (în ebraică), însemnând „similar cu Creatorul”. El este precum Creatorul, în calitatea dăruirii și iubirii. În această măsură, putem vorbi deja despre cine și în ce măsură este Om.

Întrebare:  Înțeleg corect că o persoană care a atins un anumit nivel spiritual moare și apoi trebuie să se nască din nou într-un anumit corp?

Răspuns:  Aceasta se referă la dorințe și intenții, dar nu și la corp.

Întrebare:  Să spunem că un cabalist moare, apoi se naște din nou și trece prin câteva etape. Prima etapă, ca orice altă persoană, este dezvoltarea inconștientă. După câteva decenii, devine repede cabalist, apoi îi ajută deja pe ceilalți. Este corect?

Răspuns:  Acest lucru este foarte primitiv. La urma urmei, există IburNeshamot, separare, adeziune reciprocă a sufletelor, mișcarea și combinația lor și, nu putem spune că totul se întâmplă în acest mod. Totul este mult mai complicat, deoarece este un sistem unic

Dar, de îndată ce părăsim lumea noastră, devenim imediat incluși în lumea superioară, unde există stări foarte diferite. Nu există nicio separare între suflete ca în lumea noastră, unde sunt ca și cum ar fi despărțite, de corpuri. Când trupurile noastre, adică egoismul nostru pământesc, nu există, atunci relația dintre calitățile dăruirii și iubirii este complet diferită.

Din KabTV „Fundamentele Cabalei”, 1/14/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: