Viața și moartea, partea 9

Cabaliștii se tem de moarte?

Întrebare: Care este atitudinea corectă față de moarte?

Răspuns: Cred că cea mai bună atitudine este să nu ne gândim la moarte ci, mai degrabă, că existăm infinit, etern. Trebuie să ne asigurăm că obținem această eternitate și infinitate, cel puțin parțial, în această viață, în starea noastră corporală.

Până la urmă, în timpul vieții noastre noi existăm pentru a revela dăruirea și iubirea ca un mijloc de dobândire a eternității, perfecțiunii și a Creatorului, forța superioară care controlează totul. Avansarea noastră ar trebui să fie cuprinsă în asta.

Gândindu-te la viața și moartea animalică, verifică-te dacă îți pasă cu adevărat de asta? Dacă îți pasă, atunci încă nu aspiri cu seriozitate după calitățile spirituale. Atunci când ești angajat în spiritualitate, ție, într-un mod absolut, nu îți pasă despre nimic din ce se întâmplă cu corpul tău, dacă este în viață sau nu. Tu exiști și vrei să exiști în calitatea dăruirii și a iubirii.

Întrebare: Unui Cabalist îi pasă de corpul lui din proteine? Prin el, cineva contactează alți oameni care încă nu sunt în spiritualitate. Dacă nu ar avea acest corp, nu ar putea să comunice cu studenții săi.

Răspuns: Da, el are grijă de corp, dar într-un sens minim, ceea ce se numește condiția “de necesitate și suficiență”.

Întrebare: Un Cabalist se gândește la ce se va întâmpla cu studenții lui și cu familia lui după moartea lui?

Răspuns: Familia este o grijă corporală obișnuită. Studenții, cu toate acestea, sunt un lucru complet diferit. El trebuie să îi pregătească, pentru ca ei să rămână cu o rezervă bună de cunoaștere și metodologie. Este necesar să organizeze un mediu precum un laborator, ca ei să se testeze pe ei înșiși și să avanseze.

Întrebare: Asta înseamnă că un Cabalist are o frică de moarte, dar nu într-un sens egoist?

Răspuns: Nu este teama de moarte, ci o dorință de a lăsa în urmă o lume care este maxim direcționată spre scopul creației și nu în orice alt mod.

Ce altceva poți lăsa? Nu este nimic altceva! Noi ne apropiem de o stare unde o persoană începe să înțeleagă că singura cale de a lăsa ceva în urmă este într-o formă a faptelor bune. Aceste fapte bune sunt înregistrate în contul lui sau al ei și sunt cel mai important câștig din viața cuiva.

Întrebare: Din câte înțeleg, faptele bune sunt să aducă alți oameni la revelația Creatorului. Mai sunt alte fapte bune pe care le poți face în privința altei persoane?

Răspuns: Nu este nimic altceva, ci doar aducerea celorlalți mai aproape de Creator.

De pe KabTV “Fundamentele Cabalei”, 1/14/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: