Viață și plăcere, Partea 1

Plăcere maximă cu investiții minime

Întrebare: Din punct de vedere al Cabalei, ce fel de forță conduce toată creația? Ce obligă totul sa se învârtă?

Răspuns: Există doar două forțe în lume. O forță este dorința de plăcere, dorința de a umple sinele, și a doua forță este dorința de a dărui. Dorința de a dărui aparține Creatorului.

Dorința de plăcere este inerentă în fiecare creatură, începând de la cea mai mică particulă atomică, prin fiecare moleculă, la toate obiectele care există în lume: mineral, vegetal, animal și uman. Dorința de plăcere este substanța creației, și poate fi în gând sau în substanță fizică. Scopul este conservarea vieții, ceea ce face totul în existență mai confortabil și mai plăcut. Conștient sau inconștient, în fiecare clipă, ne străduim pentru acest obiectiv.

Energia plăcerii conduce materia. Dacă materia vine în contact cu puterea luminii, cu energia vieții, se simte echilibrata, plină și în starea cea mai plăcută și mai buna.

Dorința noastră funcționează în conformitate cu o formulă unică, permanentă: plăcere maxima cu minim de efort. Cu toate acestea, fiecare primește plăcere în funcție de natura sa și de la surse diferite. Unul vrea să-și umple burta, un al doilea mintea, și un al treilea emoțiile.

Există trei tipuri de împlinire materiala care, de asemenea, caracterizează animalele: produsele alimentare, sexul și familia, și există trei tipuri de împliniri umane: bogăția, onoarea și cunoștințele. Indiferent de om. El este condus numai de plăcere. Nu avem nici o posibilitate de a ne comporta altfel.

Toată lumea se străduiește să primească mai multă plăcere sau să evite suferința. Această lege se află la baza substanței noastre. Acesta este modul în care ne naștem și este modul în care existam. Toți suntem egoiști si vrem să ne bucuram de fiecare moment al existentei noastre, trecut, prezent și viitor.

Cât de mult se bucură cineva în detrimentul altcuiva? Depinde de educația lui, de frica de pedeapsă și de influența mediului. Bazându-se pe acest lucru, el face un calcul. Este util să fure pentru a fi bogat? Ar putea chiar comite crimă în scopul de a obține paradisul, cum isi imaginează jihadiștii ?

Oricum, plăcerea este întotdeauna la baza calculului, la baza tuturor acțiunilor. Așa cum se spune, o ființă umană nu este singura care acționează in acest fel; în general, toată creația face în acest fel. Conform formulei plăcere maximă cu investiții minime, este posibil sa calculăm comportamentul fiecărei parte a creației.

Din Programul de Radio Israelian 103FM 11/29/15

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: