Viață și plăcere, Partea 2

Întrebare: De ce este așa de rău faptul ca toată lumea dorește să obțină cea mai mare plăcere și de ce există atât de multe probleme și atât de multă suferință în lumea noastră?

Răspuns: Problema este că fiecare dintre noi primește plăcere, în detrimentul altcuiva. Bucurându-mă , iau plăcere de la alții. Fur de la ei. II limitez într-un fel. Aceasta este ceea ce provoacă război între oameni. În afară de aceasta, am fost creați cu o natura rea,egoista și vrem sa avem mai multă plăcere , în special mai multă ca alții. Bucuria în detrimentul altora este o plăcere mult mai mare. Este suficient sa vedem cum ne comportam pe autostrada, ne tăiem unii altora ieșirea și nu dăm prioritate. Există într-adevăr cineva pentru care un minut ii determina viața? Deloc, vom obține pur și simplu plăcerea de a trece mai departe de toată lumea. Aceasta este înclinația noastră rea. Nu este nimic rău legat de dorința de a ne bucura. Este tipic pentru orice animal. Cu toate acestea, o persoană vrea în mod special să aibă plăcere în detrimentul altora, mai mult decât ei și călcându-i în picioare, iar acest lucru distruge societatea noastră. Deci lumea a ajuns la o astfel de criză.

Întrebare: Dar sunt mulți oameni care se sacrifica pentru binele societății.

Răspuns: De asemenea, acționează din dorința lor de a se bucura. De fapt, nimeni nu se gândește la alții. Ei pur și simplu nu înțeleg adevărata motivație a acțiunilor lor. Dacă ar fi să ia plăcerea pe care oamenii caritabili o primesc de la acțiunea de a-i ajuta pe alții, nu ar putea face nici măcar cea mai mica mișcare. Daca unei mame i s-ar opri brusc sentimentul de plăcere ce provine de la copilul ei, acesta va muri de foame.

Toată materia funcționează numai în conformitate cu acest singur principiu. Cu toate acestea, există o materie, care se numește „spirituală”, care nu este simțită de noi și care acționează în conformitate cu un alt principiu, dăruire, nu primire. Spiritualitatea se bazează pe acest lucru, oferă plăcere si nu primește plăcere. Aceasta este antimateria, o lume cu susul în jos.

Există lumea spirituală, și chiar știința obișnuită a descoperit unele fenomene de graniță, dar nu suntem pregătiți să le înregistram cu ajutorul instrumentelor noastre. Cu toate acestea, o persoană poate atinge un sentiment al lumii de sus, al antimateriei, și cu aceasta se ocupă în mod special înțelepciunea Cabala.

Prin exerciții speciale, putem transforma materia noastră în noua materie, o dorință de a dărui, în loc de o dorința de a primi. Apoi, ne putem bucura de dăruire, in loc de primire.

Din Programul de Radio Israelian 103FM 11/29/15

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: