Victoria asupra egoismului

562.02 Comentariu: Studiem că înainte de a face o înțelegere cu Creatorul, omul trebuie să facă o înțelegere cu prietenii săi, cu un grup, deoarece în lumea noastră Creatorul este ascuns în spatele tuturor obiectelor de natură minerală, vegetală, animală și umană.

Răspunsul meu: Faptul este că Creatorul este o forță pe care nu o atingem deloc. O simțim doar în materia noastră – în egoism.

În măsura în care ne putem corecta starea egoistă ruptă și legăturile antagonice pentru o conexiune bună, pentru relații altruiste, în acea măsură devenim asemănători Creatorului și Îl putem simți printre noi.

Deoarece omul constă inițial doar din intenție și dorință egoistă, atunci lucrul la acest egoism pentru a realiza o conexiune între noi este munca noastră principală.

Împărțind egoismul nostru în cinci părți în funcție de nivelul său, în funcție de puterea sa și în funcție de dorința lui de a respinge tot ceea ce se află în afara câmpului obiectivelor mele egoiste – prin depășirea acestor dorințe și intenții antagonice faţă de întreaga lume – devin treptat mai aproape de ceilalţi şi intru în conexiune cu ceilalţi.

Prin aceasta mă ridic deasupra egoismului meu, îl înving și astfel depășesc toți cei cinci pași ai dorințelor mele egoiste. Cinci pași, înmulțiți cu cinci și din nou cu cinci, dau o sută douăzeci și cinci de pași care mă despart de Creator, de asemănarea cu El. Acestea sunt etapele de realizare, corectare și apropiere a noastră unul de altul.

Din KabTV “Stări Spirituale” 12/28/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed