Viitorul Uniunii Europene

Întrebare: În Marea Britanie au fost ample dezbateri dacă sau nu merită să se părăsească Uniunea Europeană. Faimosul fizician, Stephen Hawking, şi alţi 150 de oameni de ştiinţă şi-au exprimat opoziţia clară de a părăsi UE. Ei cred că mulţumită faptului că sunt membri în UE, fondurile pentru ştiinţă au crescut, ca şi numărul de experţi. Crezi că Anglia trebuie să părăsească UE?

Răspuns: Părăsirea acesteia nu mai are niciun rost, pentru că oricum Uniunea Europeană se va destrăma în viitorul apropiat.

Acestea sunt adunări internaţionale artificiale, care nu determină nimic. Nu există o conexiune reciprocă între ele, graniţele se închid, iar conflictele, discordia şi aluziile calomnioase sunt în creştere. Mişcarea către unificare care a existat în Europa înainte, a dispărut, cu toate că, chiar în trecut, numai Piaţa Comună Europeană, sau mai precis „piaţa” i-a unit.

Aşadar, eu cred că orice ar face, această formaţiune trebuie să se destrame oricum. Nu este bazată pe unitate internă şi o educaţie preliminară a oamenilor pentru a se apropia unul de altul ci, mai degrabă, numai pe dorinţa unora care vor să se îmbogăţească din asta şi, mai mult, să o facă în detrimentul altora.

Aşadar, ce uniune este asta? Ce tip de piaţă comună este, dacă cinci ţări acceptă, să zicem, 25 de membrii în plus, pentru a-şi crea un capital şi mai mare, pe seama acestora? Este pur şi simplu exploatarea altora în cea mai insolentă manieră.

Un asemenea sistem este destinat să eşueze. Natura i-a împins în mod intenţionat către această situaţie, ca să realizeze că o uniune de acest tip nu mai poate exista în lumea noastră, faţă de generaţiile anterioare când a fost posibil să cucerească oameni. Chiar şi Uniunea Sovietică nu a putut să ţină împreună o uniune similară a republicilor socialiste, aşa cum încearcă Uniunea Europeană să o facă. Deci totul se va destrăma pentru că este exact acelaşi sistem al cărei fundaţii se bazează pe ego.

O uniune poate avea succes numai atunci când oameni tânjesc după ea. Fără uniunea de la nivelul fundamental, toate celelalte structuri se vor prăbuşi. Un sentiment de necesitate, un simţ al profitului din uniune, trebuie să vină de jos. Atunci se va obţine un nivel mai mare, un nivel spiritual, iar uniunea noastră va aduce mai multă Lumină în lume.

Ar fi trebuit să educe oamenii! Dar pentru asta, este necesar să descopere înţelepciunea Cabala, să înceapă să înveţe cumva şi să educe oamenii de la nivelul de jos, cel puţin un pic, pentru că altfel totul este destinat să eşueze.

Aşadar Anglia poate să rămână liniştită în Uniunea Europeană, pentru că aceasta se va sfârşi în curând.

Din emisiunea de pe Kab TV „Ştiri cu Michael Laitman” 11.03.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: