Vino şi vezi!

Întrebare: Persoana modernă trăieşte într-o stare foarte complexă, în care vechile modele de comportament nu funcţionează. Prin urmare, instinctiv, ea caută ceva nou. În acest sens, modelul de comportament integral poate să o intereseze, dar natura problemei este că, necesită un fel de implicaţii practice ale acestui model.

Răspuns: Dă-mi o semnificaţie practică egoistă.

Nu fi timid şi nu ascunde cuvântul “egoist”. Cum poate fi interesant modelul nostru pentru o persoană? În faptul că, cu ajutorul lui, echilibrul altruist al ego-ului este atins. Pentru a primi o caracteristică altruistă, ea trebuie, cumva, să sacrifice ego-ul său. Totuşi, nu este un sacrificiu, deoarece ea ajunge la un cerc de persoane, fără obligaţii şi fără a semna ceva. Ea este pregătită să asculte şi să vorbească cu ceilalţi. În plus, aceştia sunt oameni complet necunoscuţi care s-au reunit şi nu este legată de a mânca, a bea sau de un rendez-vous.

Este de dorit să alegi oameni care sunt mai mult sau mai puţin asemănători, deoarece noi vorbim despre unitate şi integralitate şi oamenii care sunt cei mai apropiaţi de integralitate sunt similari unii cu alţii, pentru că este mai uşor pentru ei să se conecteze şi să se unească.

În acest sens, vom începe să muncim cu ei. Nu le impunem condiţii prealabile. Dimpotrivă, le spunem că, ego-ul lor nu poate decât să profite.

Întrebare: Cum putem să le arătăm asta?

Răspuns: Noi nu le arătăm în orice formă. Vino şi convinge-te! Te vei simţi mai bine, vei avea o senzaţie de căldură, mai multă siguranţă, o viaţă mai uşoară şi vei învăţa să depăşeşti dificultăţile. Va fi mai uşor pentru voi, psihologic, să suportaţi tot ceea ce se întâmplă în această lume.

Mai întâi, vă oferim o nouă bază psihologică prin care puteţi să depăşiţi cele mai multe probleme pentru că veţi fi protejaţi. Desigur, o persoană protejată se simte mai sănătoasă şi mai fericită, productivitatea sa creşte şi relaţiile se ameliorează la muncă, în familie şi aşa mai departe.

Cu alte cuvinte, noi nu vindem “o pisică într-un sac” unei persoane. Dimpotrivă, noi îi spunem că ea se simte exact aşa şi chiar după prima lecţie practică.

Din kab.tv, “O lume integrală”, 24.10.2013

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed