Visand la credinta deasupra ratiunii

Intrebare: Ce pot sa fac daca, de fiecare data cand aud credinta deasupra ratiunii imi imaginez un beneficiu egoist?

Raspuns: Nu putem gandi altfel. Orice calitati altruiste care apar vreodata intr-o persoana vin de Sus, ca rezultat al Luminii care Reformeaza, care ne efecteaza si ne aduce la echivalenta cu Creatorul. Atata timp cat nu simtim nevoia de daruire fara un anumit beneficiu persoanl, trebuie sa facem tot ceea ce putem pentru ca Lumina Superioara sa ne influenteze si sa ne dea aceasta calitate.

Daca sunt constient ca nu sunt in stare sa doresc daruire altruista, aceasta dovedeste o buna intelegere a naturii noastre, intelegere pe care, de obicei, o persoana nu o poseda. Aceasta constientizare este, de asemenea, adusa de impactul Luminii si este un semn al avansarii noastre catre spiritualitate.

Lumina Superioara trage proprietatile ei pe egoismul meu, ceea ce imi permite sa discern ce inseamna daruire in afara mea. De asemenea, ea insufla in mine dorinta de a avea atributele daruirii altruiste care nu necesita recirprocitate. Daca o persoana obtine o asemenea constientizare, ea este in drum spre Machsom, intrarea in lumea spirituala.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala, 26.07.10, Articolul 15 Av

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: