Viziunea spirituală

Baal HaSulam, TES, Volumul 1, Histaklut Pnimit: Într-adevăr, cei ai căror ochi nu au fost deschiși spre priveliștile cerului și care nu au dobândit competența în legăturilor ramurilor acestei lumi cu rădăcinile lor în Lumile Superioare, sunt ca orbii răzuind pereții. Ei nu vor înțelege adevăratul sens al nici măcar un singur cuvânt, pentru că fiecare cuvânt este o ramură care se leagă de Shoresh (rădăcină).

Numai dacă primesc o interpretare de la un înțelept autentic care se pune la dispoziție pentru a o explica în limba vorbită, care este neapărat ca traducerea dintr-o limbă în alta, adică din limba ramurilor în limba vorbită, doar atunci el va fi capabil să explice termenul spiritual așa cum este.

Întrebare: Ce este viziunea spirituală în Cabala și cine este definit ca fiind orb?

Răspuns: Un orb din Cabala este cineva care nu are lumină reflectată și care, așa cum scrie Ari, nu are o lumină care iese din ochii săi.

Chiar și în viața noastră, dacă cineva ne privește din spate, îl simțim cumva, pentru că există o putere în privirea din ochii lui și se simte de altcineva. Orb este acela care nu are această putere.

Întrebare: Omul înțelege că este orb și trebuie să se apuce de cineva?

Răspuns: Nu, el nu poate face încă nimic, pentru că nu există nicio energie spirituală care să vrea ca dăruirea să vină de la el.

Din emisiunea de pe KabTV „Fundamentele Cabalei” 12.02.2018

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: