Vocea interioară: inamic sau prieten?

Întrebare: Să vorbim despre vocea interioară.

Un copil vorbește adesea cu voce tare singur. Apoi se termină, și această voce interioară intră înăuntru. De asemenea o persoană vorbește cu o voce interioară tot timpul. Oamenii de știință spun că vocea interioară ne ajută să luăm decizii, să ne îndreptăm spre obiective, să evităm greșelile și să ne bucurăm de momentele fericite din viață.

Dar vocea interioară poate deveni și inamicul nostru, reproșându-ne greșelile și amintindu-ne de jenă. Atunci nu este ușor cu această voce interioară și nu este ușor să o înfrânezi. Te mănâncă și devine foarte puternică. De ce nu se întâmplă deloc, și este posibil să o controlezi?

Răspuns: Aceasta este natura noastră multilaterală și pe mai multe niveluri atunci când putem vorbi cu noi înșine, ne certăm, glumim despre noi înșine și așa mai departe. Numai oamenii o au, nimeni altcineva nu o are, nici măcar maimuțele.

Întrebare: Așa că pot să-mi bat joc de mine în interior: „Priveşte la ce sunt”?

Răspuns: Da. Aceasta este o trăsătură foarte interesantă la o persoană, deoarece datorită ei se ridică deasupra sa și se controlează.

Întrebare: Se poate schimba o persoană datorită unei voci interioare, datorită controlului asupra ei?

Răspuns: Da, cineva se poate schimba datorită vocii sale interioare. El poate fi în contradicție cu el însuși, se poate certa și se poate învinovăți. Nu pe unul ci pe mai multe niveluri. Aceasta este o calitate foarte bună, deosebită la el. Și când vezi astfel de oameni, o astfel de națiune, simti mai ales în ei, cât de bogați sunt în interior.

Comentariu: Și iată cum sună și chiar o aud des: „Ce ai făcut? De ce ai facut asta? Ce ai făcut acolo?”

Răspunsul meu: Este firesc! Cum se poate dezvolta o persoană dacă nu are această voce?

Întrebare: Este aceasta evoluție?

Răspuns: Aceasta este dezvoltare, fără ea nu există progres. Aceasta nu este auto-alimentare, aceasta este autocritica ce determină următorul grad mai înalt.

Întrebare: Cum poți controla vocea interioară? Chiar este posibil să o controlezi?

Răspuns: Trebuie să te conectezi cu ea și să încerci să evaluezi încotro te duce. Mă ia de mână sau de ureche și merge lângă mine, sau mă urmărește, împingându-mă de la spate, punând presiune.

Adică trebuie să-mi înțeleg vocea interioară, trebuie să încerc să determin unde nu funcționează deloc în mine?

Întrebare: De unde a venit ea, oricum?

Răspuns: Eu cred că este de sus. Acesta este îngerul meu, care mă conduce mai departe spre corectare, spre depășirea a tot felul de greutăți pe care Cel superior însuși, le pune în fața mea. Mă conduce prin aceste dificultăți, așa cum un adult ia un copil de mână și îl conduce, arătându-i cum să treacă prin tot felul de obstacole.

Întrebare: Credeţi că atunci când cad, el încă mă ține de mână chiar și în acel moment?

Răspuns: Desigur. Și dacă nu, atunci anume ca să cad și să învăț să cad și să mă ridic.

Întrebare: Îl mai definiţi ca pe un tată bun?

Răspuns: În lume nu există deloc rău. De fapt, este întotdeauna un înger bun.

Întrebare: Atunci se dovedește că nu există greșeli deloc, nu? Aici mi-a spus ceva, vocea interioară: am făcut o greșeală!

Răspuns: Nu pot exista greșeli, pentru că nu le fac eu.

Întrebare: Spuneţi lucruri foarte înalte. Dacă este posibil, spuneți-mi cum mă raportez la vocea interioară și cum trăiesc cu ea?

Răspuns: Trebuie să tratez cu iubire acea forță superioară, care se întrupează, se îmbracă în mine, mă ghidează, mă păzește și îmi arată calea cea bună în fiecare moment al existenței mele.

Și cu cât încerc să simt mai mult, cu atât mai clar voi înțelege că acesta este Creatorul și El mă călăuzește astfel și mă învață. Voi ajunge într-un punct în care voi fi în permanență în contact cu El.

Întrebare: Deci trebuie să mă predau, să mă anulez înaintea Lui?

Răspuns: Da.

Întrebare: Și așa, urmez această forță interioară, ca și cum mergi cu fluxul?

Răspuns: Nu-i rezista.

KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman” 3/2/23

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: