Voi decideţi

Întrebare: Dacă cineva este obişnuit să ne vadă la televizor sau pe un ecran de calculator, ce l-ar face să treacă la o fază activă şi să vină la congres în februarie? La urma urmei, se simte bine acasă, chiar dacă este de acord cu ceea ce aude.

Răspuns: Fără îndoială, este mai confortabil acasă. În acest caz, totul depinde de libera voastră alegere. În primul rând, aveţi ocazia de a veni la congres? Dacă totul a fost aranjat de sus pentru ca răspunsul să fie da, dacă banii, timpul, sănătatea şi alte condiţii care nu depind de voi vă dau această posibilitate – atunci sunteţi obligaţi să veniţi.

Este altceva dacă, să spunem, nu aveţi posibilitatea să cumpăraţi un bile. Prietenii noştri se adună din toată lumea, inclusiv din colţurile cele mai îndepărtate. De exemplu, călătoriile din America de Sud sau din Australia sunt foarte costisitoare. Pentru unii este o sumă aproape prohibitivă, dar vin.

Aici intră în joc libertatea de alege. Dacă vi s-a dat o şansă şi nu veniţi, atunci aţi respins pur şi simplu şansa care v-a fost dată de Creator pentru a vă apropia de El, pentru a ajunge la o uniune cu El. La urma urmei, este scris: ”Eu, Domnul locuiesc în mijlocul poporului Israel”.

Dacă o astfel de posibilitate nu v-a fost dată, dacă în faţa voastră există obstacole insurmontabile, care chiar nu depind de voi, atunci veţi avea aceeaşi conexiune directă, fiind de cealaltă parte a ecranului, dar numai cu condiţia ca, din diferite motive, să fie exact aşa, chiar imposibil să veniţi

Într-un fel sau altul, vouă vă este atribuită analiza. Am primit deja zeci de scrisori cu întrebări similare şi nu am răspuns aproape niciodată, este libera alegere a persoanei. Ea trebuie să ia această decizie. Uneori, există probleme de nerezolvat, de obicei legate de sănătate. În acest caz, îmi asum responsabilitatea şi trimit un răspuns.

În esenţă, trebuie să înţelegem că acolo se află libera alegere. Dacă puteţi veni, atunci trebuie şi, dacă nu sunteţi în măsură, Creatorul a dispus în acest mod pentru ca, stând acasă, să primiţi mai mult decât de la participarea fizică. Poate că impresia externă pe care aţi fi simţit-o la congres, participând fizic ar fi fost atât de negativă, că v-ar fi aruncat într-o parte. Poate că aceasta ar fi intrat într-o contradicţie ireconciliabilă cu gusturile voastre, cu obiceiurile şi aşa mai departe. Oricum, cu toate acestea,  o persoană trebuie să ia această decizie pe cont propriu. Este suficient să profite de această ocazie pentru că, acum, ea poate face un adevărat progres pe drum.

Din partea a patra a Lecţiei zilnice de Cabala, 19.01.2014, Scrierile lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: