Vom ajunge la iubire, dar numai prin foamete

294.2Întrebare: Numărul persoanelor care suferă de foame a crescut în lume. Sunt mai mult de opt sute de milioane. Numărul persoanelor care mor de foame a crescut de șase ori. Cercetătorii susțin că motivul se datorează schimbărilor climatice și conflictelor constante. Lumea va muri de foame dacă această situație va continua. Ei spun că este posibilă o mare foamete.

Crezi că este posibil să se ajungă la așa ceva în lumea noastră, a abundenței?

Răspuns: Nu există abundență în lume. Doar ți se pare că există. Totul poate fi golit într-o singură zi. Toate aceste mari supermarketuri, mall-uri, tot ce vedeți, totul poate dispărea într-o clipă și nu va mai fi nimic pe lume, nici măcar cu ce să te îmbraci, darămite ce să mănânci.

Întrebare: Adică, o mică sperietură și totul va fi vândut și va dispărea într-o clipită? Crezi că această variantă este posibilă?

Răspuns: Da. Cred că acest lucru se va întâmpla. Altfel, umanitatea nu poate fi convinsă.

Întrebare: Adică, nu degeaba este scris în Tora că doar foamea a avansat omenirea? Mai funcționează așa?

Răspuns: Așa se spune: „Iubirea și foamea conduc lumea.” Și așa va fi. Vom ajunge la iubire, dar numai prin foamete.

Întrebare: Dacă s-ar fi ajuns mai devreme la iubire, atunci nu ar fi existat foamete?

Răspuns: Asta este adevărat. Dar, odată cu foametea, oamenii vor pricepe că nu foamea este o problemă, ci lipsa de iubire, și atunci lucrurile se vor schimba.

Întrebare: Spune-mi, te rog, la ce ne va duce această foamete, dacă va fi una?

Răspuns: Vom începe să analizăm cu seriozitate problemele vieții, sau mai degrabă propriile noastre probleme, și ne vom pune pur și simplu întrebarea: „Ce trebuie să schimbăm în noi înșine pentru ca natura să ne trateze altfel?”.

Pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie să ne schimbăm atitudinea față de ceilalți. Atunci natura ne va trata diferit. Adică, dacă îi iubesc pe ceilalți și încerc să blochez egoismul meu în continuă creștere cu un fel de empatie, atunci natura mă va trata diferit. Trebuie să arăt naturii că vreau ca ea să-și schimbe atitudinea față de mine.

Întrebare: Este suficient să înțeleg de ce natura pune o asemenea presiune asupra mea și să vreau să mă schimb? Este suficientă cererea mea „vreau să mă schimb”?

Răspuns: Bineînțeles.

Comentariu: Putem evita să ajungem la această situație și trebuie să spunem: „Vreau.”

Răspunsul meu: Nu te poți schimba pe tine însuți. În nici un fel! Dar poți realiza că trebuie să te schimbi. Și poți, de asemenea, să realizezi că depinde de cererea ta către natură. Vom atinge acest obiectiv.

Din „Știri cu Dr. Michael Laitman” de la KabTV 8/5/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: