Vom distruge întreaga lume a violenței

962.1Comentariu: Oleg scrie: „După ce v-am urmărit clipul despre modul de a te raporta la rău, nu știu ce să cred. Ce înseamnă să distrugi răul? În acest caz ați putea vă rog, să comentați cuvintele unui cântec celebru [tradus din rusă]: „Vom distruge întreaga lume a violenței la pământ și apoi vom construi noua noastră lume, cine era nimeni – va deveni totul!’”

Răspuns: Este greșit. Nu este nevoie să distrugem nimic; trebuie să adăugăm, să construim peste trecut: iubirea va acoperi toate crimele. Toate problemele și deformările lumii trecute, trebuie doar să le acoperim cu o atitudine amabilă și cu iubire.

Dacă distrugem, le facem de două ori mai rele. Exact asta avem acum.

Întrebare: Cum faci asta? Cum acoperi cu iubire?

Răspuns: Nu trebuie să atingem niciodată răul! Nu trebuie să încercăm să-l mărim sau să-l micșorăm. Trebuie doar să construim bunătate peste el. Conectați-vă unul cu celălalt în bunătate. Iar răul, există pentru a ne conduce la acest lucru. Adică vom începe brusc să descoperim că răul ne obligă să facem binele.

Întrebare: Deci, lumea violenței va rămâne?

Răspuns: Nu, nu va rămâne. La urma urmei, suntem deja angajați în altceva. Deja construim bunătatea! Dar peste fostul rău. Vom crea lumea bunătății mai presus de lumea violenței. Altfel, doar vom distruge.

Observație: Ce spuneţi de următoarea frază: „Cine era nimeni – va deveni totul!”

Răspuns: Cel care era nimic devine cu adevărat aparent totul. Dar înăuntru, el rămâne nimic. Aceasta este în primul rând.

Și în al doilea rând, ce fel de lume vei construi dacă nu ții cont de lumea egoistă trecută pe care ai distrus-o? Trebuie să o luați și să construiți o lume nouă din ea, peste ea, în ciuda ei.

Întrebare:: Ce spuneţi de cel care era nimic și așa simțea el, că era nimic, atât de deprimat și disperat, cine devine dacă se poate ridica cu adevărat deasupra acestei stări a lui? Poate deveni totul?

Răspuns: El poate deveni totul. Acest lucru depinde doar de evaluarea acțiunilor sale.

Întrebare: Cum ar trebui să le evalueze?

Răspuns: Construind, făcând, creând. Asta nu înseamnă că el devine șeful statului și începe să distrugă pe toți și toate. Aceasta sugerează că oamenii serioși și inteligenți, precum profesorul Preobrazhensky din „Inima unui câine”, ar trebui să înțeleagă ce fac și să realizeze ce fel de lume construiesc.

Comentariu: Dacă o persoană se simte ca fiind nimic, cum poate deveni totul?

Răspunsul meu: Prin atitudinea sa față de lume, atitudinea sa față de faptele sale. Dacă construiește, atunci devine totul. Nu depinde de câți oameni ucide, deposedează și deportează pe parcurs. Noua lume nu este construită prin pregătirea listelor de execuție. Nu poți construi nimic prin asta.

Ca urmare a unei astfel de atitudini, construiți un sistem care va fi un blestem pentru secolele viitoare. Distrugeți oameni, spargeți sistemul, sfărâmați țara, jumătate din lume, vă plantați valorile egoiste peste tot. Credeţi că sunteţi de neclintit.

Întrebare: Totul trebuie să înceapă de la educație?

Răspuns: Desigur.

Întrebare: Ce ar trebui să includă această educație? Că o persoană înțelege cum este?

Răspuns: O persoană înțelege că nu trebuie distrus nimic ci doar să fie construit. Noul este întotdeauna construit pe vechi. Acest lucru nou creat din cel vechi crește din acesta. Se manifestă deja ca o adăugare la vechi. Sau chiar dacă vechiul este negat, dar noul crește din el corect, persoana nu distruge nimic.

Întrebare: Mulți l-au numit pe marele cabalist Baal HaSulam drept comunist. Ce a vrut să spună prin comunism?

Răspuns: Conexiunea tuturor fără nicio distincție. Pentru el, acesta a fost primul semn al comunismului. Apoi desigur, îngrijirea tuturor fără excepție: asigurarea unui loc de muncă, locuirea, tot ceea ce are nevoie o persoană.

Cel mai important lucru este conexiunea corectă, justă a oamenilor între ei, în condiții egale.

KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 2/18/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed