Vom supraviețui sau vom pieri?

2931. O treime din alimentele produse pentru consumul uman sunt pierdute sau risipite la nivel global. Aceasta se ridică la aproximativ 1,3 miliarde de tone pe an, în valoare de aproximativ 1 trilion de dolari.

2. Toată mâncarea produsă, dar niciodată consumată, ar fi suficientă pentru a hrăni două miliarde de oameni. Acesta este de peste două ori numărul persoanelor subnutrite de pe glob (Programul Alimentar Mondial).

SUA aruncă până la 11,3 milioane de tone de deșeuri textile în fiecare an – aproximativ 2.150 de articole de îmbrăcăminte pe secundă…

Doar o fracțiune din ceea ce este fabricat este reciclat. Optzeci și șapte la sută din totalul aportului de fibre utilizate pentru îmbrăcăminte este în cele din urmă incinerat sau trimis la o groapă de gunoi. Brandurile de modă au fost criticate pentru practici precum distrugerea produselor nevândute și trimiterea grămezilor de haine la gropile de gunoi (Bloomberg).

Comentariu: Am auzit, de asemenea, că au fost produse la nivel global două milioane de mașini care nu au fost vândute niciodată în ultimele două decenii. În ultimii 20 de ani, au fost produse cu două milioane de mașini mai multe decât au fost vândute la nivel global.

În concluzie – o concluzie incredibilă – am atins limitele lumii noastre și acum trebuie să ne extindem dincolo de planeta noastră, adică să dezvoltăm economic alte corpuri cerești.

Dar astăzi acest lucru nu este posibil. Deci ce ar trebui sa facem? Imaginați-vă că ajungeți la o astfel de concluzie! Ei nu spun: „Trebuie să oprim această nebunie cumva. Ce facem?!

Răspuns: Nu putem face nimic altceva. Cum putem opri asta? Oprim totul? Stingem luminile?

Comentariu: Am stricat totul aici, așa că acum trebuie să ne mutăm în alt loc și acolo vom…

Răspuns: Nu vei merge nicăieri și nici aici nu vei face nimic.

Întrebare: Deci ei întreabă în cele din urmă ce trebuie să facem? Cum poate cinebă să ajungă la concluzia corectă din aceste statistici adevărate și înfricoșătoare?

Răspuns: Am exploatat această planetă, am aspirat totul din ea și am poluat-o. Deci acum putem muri în pace.

Întrebare: Nu putem opri nimic? De-a lungul anilor au fost atât de mulți economiști și atât de multe propuneri de schimbare!

Răspuns: Nu, nu au fost propuneri. Toate acestea au fost utopii nerealiste, cu care nu se putea lucra cu adevărat. Dacă nu schimbi omul, nu are sens să schimbi altceva.

Comentariu: Deci, există o singură concluzie reală – să schimbi omul.

Răspuns: Da, pentru a simți pentru ce merită să trăiești.

Întrebare: Și atunci va înceta să mai producă atâtea mașini și să arunce atâta mâncare în mod inutil?

Răspuns: El va lucra numai pentru ceea ce este necesar, pentru a face necesitatea suficientă.

Comentariu: Concluzia ta este foarte simplă – să schimbi omul pentru a se descurca cu nevoile.

Răspuns: Da, pentru că nu putem schimba lumea.

Întrebare: În acest caz, iată întrebarea mea obișnuită: fiecare persoană nu are propriul set de necesități?

Răspuns: Depinde de educația lor. Fiecare își va aplica această educație personal.

Întrebare: Dar va suna adevărat în mintea și inimile lor? „Nu am nevoie de mai mult, asta îmi este suficient.”

Răspuns: Desigur.

Întrebare: Ei bine, știi, asta este utopic.

Răspuns: Dacă acest lucru este utopic, atunci vom merge pe o altă cale, pe o cale de autodistrugere. Doar autodistrugere foarte simplă. Nu mai avea copii, nu mai produce nimic. Opriți procesul, începeți să blocați această planetă.

Comentariu: Adică, dacă nu ne descurcăm cu nevoile, atunci este autodistrugere și nu există altă cale.

Răspunsul meu: Da.

Întrebare: În momentul în care ajunge la necesitate, omul experimentează fericirea că are suficient și nu mai are nevoie de nimic? Este aceasta o stare bună, fericită?

Răspuns: Cu ce ​​o poate înlocui? La urma urmei, lăcomia lui nu cunoaște limite. Cum poți să-l oprești? Vecinul meu are mai mult! Este o cursă!

O cursă înarmărilor, o cursă tehnologică, o cursă a orice. Ce poti face? Trebuie să schimbăm caracterul omului. Nu-i putem schimba natura, dar putem schimba aplicarea tipică a naturii lui. Ori vom ajunge la asta, ori vom muri.

Întrebare: Adică „vreau” nu se va schimba. Dorința mea care trebuie îndeplinită — aceasta nu se va schimba. Trebuie să fiu plin cu ceva. Deci, cum se va încheia această propoziție?

Răspuns: Trebuie să fiu plin, așa că simt că primesc totul din lume în același timp! Și atunci nu am nevoie de nimic altceva. Voi fi complet împlinit doar când ne împlinim reciproc.

Nu se poate scăpa de asta. Va trebui să ne dăm seama și cum să ajungem la asta.

Nu vom fi capabili să ne distrugem, ci mai degrabă trebuie să ajungem la realizarea acestei nevoi de schimbare.

KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman” 07.02.2022

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: