Vreau să învăț să iubesc

632.3Comentariu: Psihologii spun că fiecare dintre noi dorește adesea să-i forțeze pe alții să-și schimbe comportamentul sau punctul de vedere. Știm asta foarte bine. Șeful vrea să schimbe angajații pentru ca aceștia să lucreze mai mult. Angajații doresc să schimbe șeful pentru ca acesta să fie mai flexibil. Schimbăm soții, soțiile, prietenii și așa mai departe. Și toate încercările, de cele mai multe ori, eșuează.

Unii psihologi mai propun că în patru pași poți schimba aproape pe oricine, iar primul pas este să te schimbi pe tine însuți. Primul pas este: să te transformi dintr-un critic într-un aliat.

Cum ne putem transforma dintr-un critic într-un aliat? Acest sfat poate fi pus în practică sau este o fantezie utopică? Dvs. ce credeţi?

Răspunsul meu: De ce Doamne, aș fi de acord cu cineva? Niciodată! Atunci toată lumea va profita de mine?! De la început, nu sunt de acord cu acest lucru.

Comentariu: Al doilea pas este determinarea rezultatului pe care doriți să îl obțineți împreună. Poate exista asta? Sunt împotriva cuiva, dar împreună construim aceea la care vrem să ajungem.

Răspunsul meu: Sunt de acord cu asta. Viziunea asupra viitorului trebuie să fie reciprocă. În ciuda faptului că sunt împotriva celuilalt și vreau să-l subjug și să-l schimb; cu toate acestea, trebuie să determinăm viitorul și apoi, printr-o mișcare treptată către acest viitor, putem deja să ne apropiem.

Comentariu: Al treilea pas: să discutăm împreună cum să rezolvăm problema.

Răspunsul meu: Este corect. Acest lucru este nerealist, dar corect.

Comentariu: Al patrulea: împreună construim un plan pas cu pas pentru obținerea rezultatelor.

Răspunsul meu: Este foarte greu.

Comentariu: Greu? Dacă suntem într-o astfel de relație, atunci, după cum se spune, fiecare are propriul plan.

Răspunsul meu: Da. Și apoi, pe măsură ce acest plan se va desfășura, vei vedea că nu ești absolut de acord.

Întrebare: Înseamnă că celălalt întoarce planul pentru el însuși tot timpul și eu îl răsucesc pentru mine?

Răspuns: Evident!

Întrebare: Atunci întrebarea este: cum se poate construi o relație pentru a nu căuta să schimbi cealaltă persoană? Psihologii spun că se poate face în patru pași. Ce spuneţi? Starea mea naturală este să-l schimb pe celălalt pentru mine însumi. Cum să nu fac asta, pentru că aceasta este garanția tuturor războaielor, a tuturor certurilor, a toate?

Răspuns: Iubește-l pe celălalt. Asta e tot.

Din nou, revenim la prima întrebare. Dacă înțelegem că cel mai important lucru din viața noastră este să fim aproape de cineva care te înțelege, te ajută, te iubește și te apreciază, atunci trebuie să apreciem cu adevărat acest lucru și să sacrificăm totul pentru asta.

Comentariu: Adică practic îmi sacrific întregul „eu”, care necesită condiții pentru sine şi spun asta: „Vreau să învăț să iubesc”.

Răspunsul meu: Da. Vreau să învăț să iubesc această persoană pentru că vreau să fiu cu ea. Asta este tot. Este bine dacă și el gândește așa. Atunci este un sentiment cu adevărat grozav, reciproc și foarte neobișnuit.

Întrebare: De fapt, vă adresați nu numai cuplurilor, ci și potențial unui angajat, unui șef și chiar țărilor?

Răspuns: Practic, da. Această stare de „învățați să iubiţi” ar trebui să strălucească deasupra tuturor.

Trebuie predată. Dar din păcate, o astfel de educaţie nu există. Când îmbătrânim și înțelegem, nu mai avem puterea să o facem. Nu funcționează să te apropii de generația tânără și să încerci să le dai ceva mai departe. Ei ne ignoră iar noi încercăm, dar nu ne putem apropia. După cum spunea Freud, „Dacă tinerețea ar ști, dacă vârsta ar putea.”

Întrebare: Credeţi că toată lumea trebuie să primească lovituri? Pur și simplu nu putem să le evităm?

Răspuns: Trebuie să demonstrăm acest lucru intens în toate cărțile și în școli. În general, trebuie să învățăm asta pe oameni. Mai mult, oamenilor de toate vârstele. Atunci întreaga societate va fi plină de această abordare. Trebuie să ne asigurăm că toate acestea sunt în aer, apoi va deveni posibil să iubim.

KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 6/27/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: