Vrei să cauţi în reţea? Iti trebuie un calculator mai întâi

Întrebare: Senzaţiile şi stările mele spirituale sunt reflectate de realitatea pe care o observ în jurul meu. Asta înseamnă că pot judeca internalitatea pe baza externalităţii?

Răspuns: Nicidecum! Aşa cum este spus: Lumea trăieşte conform unui plan. În lumea corporală eu trec prin numeroase stări şi relaţii; unele sunt mai plăcute decât altele, dar nu le pot punte etichete spirituale.

Trebuie să mă ţin de scopul meu spiritual, deasupra tuturor senzaţiilor lumii corporale. Chiar dacă Creatorul îmi face ceva îngrozitor, tot trebuie să mă ţin de acest mâner. Nu ştiu ce se întâmplă şi de ce mi se întâmplă mie. Sunt legat de alte suflete, evenimente şi stări, despre care nu am niciun indiciu.

Astăzi, încă îmi lipseşte senzaţia întregului sistem, senzaţie care mi-ar permite să cercetez aceste lucruri. Este o prostie din partea mea să cred că aş putea urmări o conexiune între spiritualitate şi corporalitate. Nu sunt un expert în niciuna dintre acestea.

Nu am niciun instrument de cercetare la dispoziţie în acest moment: Nu am inteligenţa necesară, senzitivitatea sau dicernământul. Nu pot observa sistemul superior (lumea), sistemul inferior (lumea), nici nu pot urmări vreo conexiune între ele. Nu o pot înţelege nici măcar la cel mai simplu nivel spiritual. Nu o pot observa încă, pentru că este bazată pe anularea egolui. Nu sunt capabil să clarific asta deoarece nu am această dorinţă încă, chiar dacă îmi doresc să fiu inclus în sistemul superior.

Ce am în afara egoismului? Mai trebuie să obţin şi altceva, în afară de dăruire? Pentru asta, trebuie să îmi anulez egoul şi să duc o muncă internă în grup, cu prietenii. Ne construim unitatea noastră interioară pentru a obţine o putere comună care există în afara fiecăruia dintre noi şi ne aparţine tuturor.

De ce încerc să ghicesc esenţa ascunsă spirituală a unor boli, a unor probleme financiare sau familiale, sau a conflictelor cu şeful meu? Este o prostie! Nu sunt încă pregătit pentru aceste modalităţi de calcul.

Un computer nou este numai o bucată de metal, până când îi instalez sistemul de operare, îl pornesc, rulez programul şi introduc date. Numai atunci când mă familiarizez cu programul voi fi în stare să lucrez cu el.

Noi încă nu avem Kelim (calculatorul), ca să nu mai menţionăm şi programul! De aceea nu putem înţelege internalitatea observând externalitatea.

Din prima parte a  Lecţiei zilnice de Cabala 11/4/2010, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: