Vrem să ieşim din Egipt?

Întrebare: De ce vrem să ieșim din Egipt, în primul rând, ce este atât de rău acolo?

Răspuns: Suntem făcuți din două părți: nivelul animal și nivelul uman. De aceea se spune, „Domnul va salva omul și fiara.” Totul depinde de măsura în care vă identificați fie cu animalul fie cu omul.Omul din mine tânjește să deschidă ochii la lumea spirituală, pentru a înțelege de ce trăiește, pentru a vedea calea de urmat, și să înțeleagă toată realitatea.

Animalul este atras de fotoliu și televizor pentru a se simți bine și confortabil. Se întoarce dintr-o parte în alta și nu vrea nimic. Acest lucru înseamnă că am de ales: fie această lume sau spiritualitatea. Noi ne balansăm între aceste două stări, şi cam aşa va fi până la sfârșitul corecției.

Vom primi ispite din ce în ce mai mari pentru a ne bucura în mod egoist și vom primi o întărire mai mare a inimii. Putem primi întărirea inimii, chiar și în starea noastră actuală, astfel încât nu vom fi capabili să ne deplasăm nici chiar un milimetru.

Dacă vă simțiți bine în această stare, atunci nu este nimic de discutat. Dacă nu simțiți nevoia de a avansa spiritual, trebuie să vă dezvoltaţi în această lume, în scopul de a descoperi inutilităţile sale.

Întrebare: Dezvoltarea înseamnă a primi lovituri?

Răspuns: Există o fază de dezvoltare a unei persoane în care primește lovituri, dar omul este încă în imposibilitatea de a înțelege de ce și de unde vine. El nu este dezvoltat suficient încă. El trebuie să primească un anumit număr de lovituri pentru a încerca să scape de ele în direcții diferite, până când începe să înțeleagă de ce se întâmplă acest lucru.

Înainte de asta a vrut doar să se ascundă de lovituri, iar acum el are deja o întrebare și vrea să știe de ce primește lovituri. Clarificarea motivului este deja un nivel superior. El nu vrea pur și simplu să şteargă ceea ce este rău pe nivelul actual, el tânjește să știe de unde vine și de ce. El a crescut deja. Apoi urcă la nivelul următor și află de ce loviturile ajung la el.

El începe să exploreze sursa lor, de ce viața noastră este așa cum este și care sunt legile în conformitate cu care este construit sistemul care îl pedepsește. Vrea să știe tot ceea ce-l determină. Apoi, el urcă chiar mai sus și vrea să știe nu numai modul în care funcționează sistemul superior, ci și obiectivul pe care îl exploatează pentru a şti ceea ce înseamnă şi dacă există vreun plan.

La urma urmei, el vede că sistemul funcționează în mod sistematic. Am avansat constant sub lovituri, dar eu nu acord atenție la lovitura în sine, ci de ce am primit și sursa acesteia. În cele din urmă am ridicat deasupra loviturile și doresc să descoper motivul pentru acestea.

Loviturile mă forțează să valorific motivul lor și apoi încep să mă detașez de sentimentele mele și las animalul să sufere. Este bine că el suferă, deoarece nu există nici un alt mod în care pot avansa. Vreau să mă identific și să mă conectez cu motivele pentru lovituri, ceea ce înseamnă cu cauza motivelor. De aceea accept avansarea mea cu bucurie .

Dar nu voi avansa dacă nu voi primi destule lovituri calitative pe fiecare nivel în funcție de întrebările mele, în funcție de aprecierea mea din lovitura trecută.

Dacă aș primi o lovitură, este lipsită de importanță pentru mine și ceea ce este important este de la cine am primit-o și pentru ce moti, aceasta este o situație total diferită. Creatorul mi-a adus toate acestea, astfel că voi descoperi că El este cel care îmi dă aceste lovituri.

Din a 3-a parte a Lectiei zilnice de Cabala 3/31/14 , Scrierile lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: