Vremuri speciale

167Întrebare: Ce este special pentru dvs în prezent, în ceea ce se întâmplă în lume chiar acum?

Răspuns: Cred că timpul nostru este special. Ne aflăm într-o stare de dezvoltare intensificată a conștientizării umanității asupra naturii ei egoiste distructive. Sper că acest lucru ne va oferi ocazia de a înțelege starea noastră și de a găsi o modalitate de a o remedia.

Întrebare: Ce vă îngrijorează personal?

Răspuns: Sincer vorbind, nimic nu mă deranjează profund, cu excepția unui singur lucru. Așa cum scrie marele cabalist de la începutul secolului al XX-lea Baal HaSulam, suntem în ultima generație, ceea ce înseamnă, în generația care trebuie să ajungă la recunoașterea inferiorității finale a egoismului nostru, imposibilitatea de a îl corecta și de a fi vindecaţi de ego, ridicându-se deasupra lui.

Pentru a aduce o persoană la asta, există un număr mare de forțe negative care vor provoca suferință în noi, până la al treilea și al patrulea război mondial nuclear. Prin urmare, sunt îngrijorat dacă vom putea obține recunoașterea și corectarea prin aceasta sau dacă va trebui să trecem prin suferințe enorme.

Întrebare: Deci, pe de o parte, simțiți un calm profund și, pe de altă parte, anxietate?

Răspuns: Liniștea sufletească este dată de faptul că oricum vom ajunge la starea finală. Se vede, dar este foarte departe. În principiu, este aproape, dar depinde de cum privești pentru că este în mâinile noastre să facem un salt către ea, să respingem egoismul, să încercăm să trecem la un alt nivel de comunicare între noi. Altfel, va trebui să o facem sub influența unei forțe coercitive teribile.

Întrebare: Este realist ca un individ să vadă această stare finală?

Răspuns: Cabaliștii văd asta. Și restul oamenilor vor trebui să simtă puțin imposibilitatea de a continua viața în paradigma în care existăm acum și să fie de acord cu asta.

Consimțământul oferă persoanei posibilitatea de a realiza că este necesară o altă formă a atitudinii sale față de lume, față de oameni, față de cei dragi, față de conexiunea dintre noi. Trebuie să schimbăm interacțiunile noastre egoiste negative cu unele pozitive, altruiste, care vor umple întreg spațiul dintre noi.

Trebuie să ajungem la această realizare. Spun „realizare” pentru că acțiunile sunt de fapt făcute de natură, dar în conformitate cu dorințele noastre.

Întrebare: Există ceva care vă inspiră în mod deosebit acum?

Răspuns: Mă inspiră faptul că timpul nostru este foarte saturat de tot felul de evenimente care ne alterează, cu mare viteză. Acest lucru este incomparabil cu ceea ce am trecut în generațiile anterioare.

Sper cu adevărat că vom ajunge într-o stare în care să realizăm cu adevărat răul egoismului, să-l vedem ca dușman de moarte și să facem tot posibilul pentru a scăpa de el.

Din KabTV “Cabala Expres” 10/19/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: